PKK’nın İran sorumlusu Suriye’de öldürüldü

Suriye’nin Kamışlı kentinde 6 Ağustos günü inşaat malzemesi yüklü bir kamyonete düzenlenen saldırıda öldürülen 5 teröristten birinin PKK’nın İran’daki kolu PJAK’ın üst düzey yöneticilerinden Yusuf Mahmoud Rebani olduğu ortaya çıktı.

Haberler 12.08.2022 - 00:47 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mardinin Nusaybin ilçesinin karşısındaki Haseki vilayetine bağlı Kamışlı ilçesinde 6 Ağustos günü Milli İstihbarat Teşkilatının inşaat malzemesi yüklü bir kamyonete düzenlediği nokta hava harektında 5 terörist öldürülmüştü.

Bu teröristlerden birinin terör örgütü PKKnın 20 yıldan beri dağ kadrosunda yer alan örgütün İrandaki kolu PJAKın genel saha sorumlusu Rezan Cavit kod adlı Yousuf Mahmoud Rebani olduğu belirlendi.

Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgilere göre, İranın Serdeşt bölgesi kırsalında yüzlerce silahlı teröristin başındaki isim olarak bilinen Rebaninin 13 Temmuz günü bu bölgeden ayrılarak Kandilin doğu yakasındaki İran sınırları içinde kalan Asos kampına geçiş yaptığı tespit edildi.

Teröristin buradaki yerel işbirlikçilerin aracılığıyla sivil araç ve sivil kıyafetlerle Süleymaniyeye, buradan da Musulun Sincar bölgesine geçiş yaptığı belirlendi.

Adım adım izlenen terörist, 27 Temmuz günü buradan Suriyeye geçiş yaptıktan sonra terör örgütü PKK-YPGnin üst düzey yöneticileriyle bir araya geldi.

YENİ NESİL SİLAHLARI PJAKA GÖTÜRECEKTİ

IŞİDle mücadele bahanesiyle başta ABD olmak üzere batılı ülkelerin PKK-YPGye yaptığı yeni nesil yardım silahlarından bir kısmının PKKnın İran kolu PJAK kamplarına aktarılması için Suriyeye geçiş yaparak buradaki teröristlerle toplantı yapan Yousuf Mahmoud Rebaninin Kamışlının Sina Mahallesine inşaat malzemeleriyle kamufle edilmiş sivil bir kamyonetle geleceği bilgisi üzerine Milli İstihbarat Teşkilatı harekete geçti.

İRANDA ÜST DÜZEY YÖNETİCİLİK YAPIYORDU

MİTin sahadaki yerel ajan ağıyla da teyit ettiği bilgi ve alınan koordinatlar ve sinyal takibiyle örgüt militanı Rebaninin bulunduğu araç Silahlı İnsansız Hava Aracıyla takibe alındı. Sivillerin bulunmadığı bir alanda hedef alınan araç tam isabetle vurulurken, PJAK yöneticisi Rebani ile birlikte silahlı 5 terörist etkisiz hale getirildi.

Rebani, PKKnın İran kolu PJAKın silahlı yapılanması HRK ve sözde siyasi kolu KODAR isimli Doğu Özgürlük Hareketinin de yöneticiliğini yapıyordu. PKK, TSK ve MİTin gerçekleştirdiği operasyonları engellemek amacıyla öldürülen bu teröristlerin sivil ve çocuk olduğu yalanıyla algı yaratmaya çalışmıştı.

Ana Sayfaya Git