PKK'nın kaçırdığı kız çocuğu yaşadıklarını anlattı

Hakkari'de PKK'lılarca kaçırıldıktan sonra götürüldüğü Irak'ın kuzeyindeki kamplardan kaçarak güvenlik güçlerine sığınan 13 yaşındaki kız çocuğu K.Y, yaşadığı acı dolu günleri anlattı.

Haberler 30.12.2016 - 09:33 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

PKK kamplarndan kaçarak silahsz ve teçhizatsz ekilde güvenlik güçlerine teslim olan K.Y, ifadesinde Kurban Bayram sonrasnda evlerine gelen misafirlere içecek almak için bakkala giderken yolunu kesen bir araçtaki kiilerce kaçrldn söyledi.

Araçtaki kiinin barmamas için azn kapattn, silahl olduklar için de korktuunu belirten K.Y, öyle devam etti:

Araçtaki silah görünce korktum. Bana Korkma dedi ancak ben çok korktum. Bardm çardm, inmeme izin vermedi, azm balad. Yukardaki köye gittik, bir kii daha geldi, onu da tanmyordum. Benimle birlikte Hakurka kadar geldi. Kamptakilere onlar sevmediimi kaç defa söyledim ama dinlemediler. Ben kendi isteimle gitmedim. Kendi isteimle gitseydim orada kalrdm. PKKy hiç sevmiyorum, orada hayat diye bir ey yok. Bayat yemek, sahte hareketler. Hiçbir ey houma gitmedi. Houma gitmeyen bir tarzlar vard.

- Yer altnda çok zorlanyordum

Terör örgütü kamplarnda 3 ay boyunca zorlu günler geçirdiini dile getiren K.Y, yaadklarn öyle aktard:

Bir kez baskn oldu, havan attlar. Korkmuyor musun? dediler, ben de Yoldalarmdan korkmuyorum dedim. Bana, Bizden mi bahsediyorsun? dediler. Hayr, sizden bahsetmiyorum dedim. Bana Heval Berfin diyorlard. Senin böyle konumaman lazm dediler. Ben de onlara Ne yaparsanz yapn kaçacam, burada kalmayacam dedim.

Onlara Anneme ve babama gideceim dedim. Kandile geldim, oradan kaçtm. Gittiimde askeri elbise verdiler, giymek istemedim zorladlar. Giyeceksin yoksa seni öldüreceiz dediler. Giydim, fotoraf çektiler. Alyordum, çok korkuyordum. Eitim vard bana silah almam söylediler almadm çünkü korkuyordum, yer altnda çok zorlanyordum. Yemek yap dediler yapmadm. Oradaki yemekleri yemiyor ve sevmiyordum. Ac çekiyorlard, annelerini özlüyorlard.

- Bu rezil bir hayat, sevmediim bir hayat

13 yandaki K.Y, teröristlerin kendisine PKK hayat güzel deil mi? diye sorduunu, kendisinin de rezil ve sevmedii bir hayat yaandn söylediini anlatt.

Yemeklerin hepsinin bayat olduunu, çou zaman yemek dahi bulunmadn vurgulayan K.Y, Bazen bir hafta, bir ay olmuyor. Açkças banyo bile olmuyor. Su yok, 3-4 ay banyo olmuyor. Ne elektrik var ne de bir ey. dedi.

- Kampta ngilizce konuan silahl kiiler vard

Irakn kuzeyindeki kamplara yönelik hava harekatnda teröristlerin gelen uçaklardan çok korktuuna iaret eden K.Y, Uçaklar geldiinde çok korkuyorlar, yerlerinden dahi kprdamyor, susuyorlar. Keif gidene kadar susuyorlar. Bir gece onlar uyuduu srada tek bama kaçp buraya geldim. Kaçarken korkmadm. Suriyede kalmadm sadece. Hakurk ve Kandilde kaldm. Kampta ngilizce konuan silahl kiiler vard. diye konutu.

- imdi çok mutluyum, aileme kavutum

K.Y, kampta yemek yapmadnda ve konumadnda Seni öldüreceiz dediklerini aktararak unlar söyledi:

Onlara Madem annemden, babamdan uzam, alacaksanz aln bu can dedim. Ben devletten korkmuyordum. Teslim olduumda bana bir ey yapmayacaklarn da biliyordum. Beni iyi karladlar, Allah onlardan raz olsun. Terör örgütü olsayd bana ceza verirdi, zindana atarlard veya öldürürlerdi. Ben imdi çok mutluyum. Aileme kavutum, devletime kavutum.

PKKl teröristlere Teslim olun çarsnda bulunan K.Y, unlar kaydetti:

nallah onlar da ailelerine kavuur. Onlarn da mutlu olmasn istiyorum. Kim bilir belki bir ay veya bir sene içerisinde canlarndan olurlar. Onlar da gelsinler ve korkmasnlar çünkü bizim devletimiz çok iyi. Gelip teslim olsunlar. Devletimiz çok iyi, inansnlar, güvensinler. Ben imdi çok mutluyum, aileme, arkadalarma kavutum.

Ana Sayfaya Git