PKK'nın katlettiği AK Parti'li Muştu'nun ailesi acı dolu geceyi unutamıyor

Van'ın Özalp ilçesinde PKK'lı teröristlerin evinin önünde katlettiği AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı Aydın Muştu'nun (56) ailesi, terör örgütü PKK'yı lanetledi.

Haberler 09.10.2020 - 00:07 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Aa Mollahasan Mahallesinde 9 Ekim 2016da terör örgütü PKK mensuplarnca çocuklarnn gözleri önünde ehit edilen AK Parti lçe Bakan Yardmcs Mutunun ailesi, o gün yaadklar acy yüreklerinde hissediyor.

Babalar ehit edildiinde 17 yanda olan Pnar, 16 yanda olan Yeter, 14 yanda olan Umut, 13 yanda olan Vedat, 12 yanda olan smihan ile 11 yanda olan Dicle yaadklar ac dolu geceyi unutamyor.

Küçük yata babalarn teröre kurban veren Mutunun 6 çocuu ve ei, ondan geriye kalan fotoraf ve özel eyalarna bakarak teselli buluyor.

Günahsz insanlar öldüren terör örgütü PKKy lanetleyen Mutunun çocuklar, babalarndan devraldklar mücadeleyi sonuna kadar sürdürmek istiyor.

EHDMZLE GURUR DUYUYORUZ

Aradan geçen zamana ramen eini kaybetmenin acsn yüreinde hisseden 48 yandaki Belgüzar Mutu, AA muhabirine, eini kaybettikten sonra çok zor günler yaadklarn söyledi.

Yardmsever biri olan einin bölgede çok sevildiini anlatan Mutu, Eimin ehit edilmesinden sonra çok acl günler yaadk, psikolojimiz bozuldu. çok ükür çocuklarm ehit evlad. Nereye gidersek tüm kaplar bize açk. ehidimizle gurur duyuyoruz. Onunla bamz dik, alnmz açk. çok iyi bir insan ve hayrseverdi. Bu yüzden herkes tarafndan sevilip saylrd. Allah bu acy bize yaatanlar affetmesin. diye konutu.

BABAMIN YARIM BIRAKTII DAVAYI SÜRDÜRECEZ

Babasn kaybetmenin üzüntüsünü yaayan kz Yeter Mutu ise aradan geçen zamana ramen babalarn unutmadklarn dile getirdi.

Suçu günah olmayan babasnn teröristlerce ehit edildiini dile getiren Mutu, unlar kaydetti:

Yaadmz her eyde babamn ismi geçiyor. Onu unutamyoruz. Bugün ehit çocuu olmann gururuyla yayoruz. Bamz dümana kar emiyorsak babamn sayesindedir. Babamn yarm brakt davay çocuklar olarak sonsuza kadar sürdüreceiz. Vatanmza ve milletimize hayrl evlatlar olmaya çalacaz.

VATANINI, MLLETN SEVD çN BABAMI ÖLDÜRDÜLER

Babasnn gözleri önünde ehit edildiini anlatan Umut Mutu da Olay esnasnda silahl 2 terörist gelmiti. Babam öldürdükten sonra cenazesi bir süre yerde kald. ehit olmutu. Her eyi gördük. Bu yüzden babamzn yolundan asla vazgeçmeyiz. Kimseden korkumuz yok, devletimiz her zaman arkamzda. ehitlik büyük bir mertebe, babamla gurur duyuyoruz. Babamn kimseye zarar yoktu. Vatann milletini sevdii için babam öldürdüler. çok cesurdu ve bayran çok seviyordu. O yüzden babam çekemediler. diye konutu.

Ana Sayfaya Git