PKK’nın kış üstlenmesi

İçişleri Bakanlığı, bölücü terör örgütünün kış üslenmelerine karşı uyardı

Haberler 12.08.2020 - 09:38 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çileri Bakanlnca valiliklere gönderilen genelge ile terör örgütünün k üslenmesi sürecine girdii belirtilerek, erzak temini için yurt içindeki mensuplar ve uzantlar vastasyla yüklü miktarda döviz bozdurabilecei bildirildi.

BÖLGE LLERNE UYARI

Bakanlk tarafndan, Adyaman, Ar, Ardahan, Bayburt, Batman, Bingöl, Bitlis, Diyarbakr, Elaz, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Giresun, Gümühane, Hakkari, Hatay, Idr, Kahramanmara, Kars, Kilis, Malatya, Mardin, Mu, Osmaniye, Ordu, Rize, Siirt, anlurfa, rnak, Trabzon, Tunceli ve Van valiliklerine, Bölücü Terör Örgütü K Üslenmesi konulu genelge gönderdi.

Genelgede, Türkiyenin milli güvenliini, kamu düzenini ve vatandalarn anayasal hak ve özgürlüklerini ortadan kaldrmaya yönelik eylem ve faaliyetlerde bulunan terör örgütleri ve uzantlaryla topyekun ve özverili mücadele sayesinde terör örgütlerinin hareket serbestisi ve eylemlerinin oldukça kstland, örgütlere katlmn ciddi oranda azald vurguland.

BAARILI OPERASYONLAR

Güvenlik güçlerinin baarl operasyonlar neticesinde çözülme sürecine giren, yurt içindeki varl tükenme noktasna gelen ve kendisine eleman devirmesi önemli ölçüde sekteye uratlan PKK/KCK/PYD/YPGnin sonbaharn yaklamasyla mevcudiyetini sürdürmek, kaybettii destei artrmak ve yeni kazanmlar elde etmek gayesiyle k üslenmesi hazrlklarna balad ifade edildi.

Özellikle k döneminde önceki yllardan farkl snak ve barnak yerlerinin oluturulmas çalmalarnn yaplaca belirtilen genelgede, üslenmeye girecek terörist gruplarn yerlerinin deifre olmamas amacyla güvenlik güçlerini oyalama maksatl sonbahar döneminde eylem aray içerisinde olabilecei belirtildi.

DÖVZ BOZDURABLRLER

Genelgede, örgütün erzak ve yaam malzemesi temin etmek maksadyla yurt içindeki mensuplar ve uzantlarnca yüksek miktarlarda döviz bozdurulabilecei ifade edilerek, unlar kaydedildi:

Bölücü terör örgütü mensuplar ve uzantlarnca, toptan sat yapan yerler ile market, bakkal, manav, tüp bayi gibi yerlerden dikkat çekici miktarda un, eker, konserve, helva, reçel, tüp, gda ve yaam malzemelerinin satn alnabilecei ve yüksek miktarlarda döviz bozdurulabilecei konusunda kolluk kuvvetlerince bata ilgili meslek odalar ile esnafn dikkatli olmalar hususunda uyarlarak olas durumlarda kolluk birimlerine haber vermeleri yönünde tebligat yaplacak.

YOL VE ARAMA KONTROLLER

Yol kontrol ve arama noktalarnda ve köy/da yollarnda terör örgütü mensuplarna yaplabilecek lojistik ikmal faaliyetlerine kar bata kamyonet, panelvan, minibüs türü olmak üzere üpheli araçlarn detayl aramalardan geçirilmesi, erzak, yaam malzemesi, piknik/mutfak tüpü vb. madde tayan araçlarn kontrolüne arlk verilmesi, tali yol, köy ve arazi yollarnda devriye saysnn arttrlmas ve ok yol kontrol faaliyetlerinde bulunulacak.

Bölücü terör örgütünün faaliyetlerine kar istihbari çalmalara arlk verilerek bölücü terör örgütü mensuplar ve uzantlarnn erzak ve yaam malzemesi teminini engellenecek. Özellikle vatandalar, yayladan dönülerinde artan yaam malzemelerinin terör örgütü mensuplarnca alnabilecei düünülerek yaylada brakmamalar konusunda uyarlacak.

Ana Sayfaya Git