PKK’nın parasıyla kayıplara karıştı

Diyarbakır’da iş adamlarını haraca bağlayan PKK’nın sözde maliye sorumlusu Muhsin Seyyitoğlu, gizli bir yere gömdüğü 200 bin euro’yu alıp örgütten kaçtı

Haberler 06.04.2021 - 00:28 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn Lice ilçesi krsalnda terör örgütü PKKnn sözde mali gelir komitesi sorumlusu olan Cemil kod adl Muhsin Seyyitolunun, sözde örgütün iç soruturmas kapsamnda Kandile çarlnca infaz edilecei korkusuyla gizli bir yere gömdüü 200 bin euroyu alp örgütten firar ettii ortaya çkt.

KANDLE çARILDI

çileri Bakanlnn terörden arananlar listesinde 500 bin lira ödüllü gri kategoride yer alan terörist Seyyitolu 2011den beri Diyarbarkrn Lice, Dicle ilçeleri ile Bingölün Genç ilçesi arasnda kalan sözde Akdalar, Ape Musa, Brusk ve Görese kamplarnda sorumlu düzeyde faaliyet yürütüyordu. Diyarbakr ve ilçelerinde inaat ve taahhüt ileriyle uraan müteahhitler ile baraj yapmn üstlenen yüklenici firmalar ve iadamlarn sözde vergilendirme ad altnda haraca balayarak silah tehdidiyle yüklü miktarda para toplayan terörist Seyyitolu, ksa süre önce örgüt tarafndan iç soruturma ad altnda Kuzey Iraka çarld.

AVRUPAYA KAçMA PLANI

Toplanan tüm paralarn kendisinde birikmesi nedeniyle örgüt tarafndan sorgulanp infaz edilecei korkusu yaayan terörist Seyyitolu, cam kavanoz ve bidonlar içinde desteler halinde toprak altnda gizledii ve yerini sadece kendisinin bildii 200 bin euro (yaklayk 1 milyon 900 TL) ile ksa süre önce Kuzey Iraka kaçt.

Teröristin Irak topraklarna geçtikten sonra Kandil veya farkl bölgelerdeki örgüt kamplarna gitmedii, yanndaki para ile Avrupaya kaçmak için hazrlk yapt örenildi. Terörist Seyyitolunun çkard sahte kimlikle Erbil havaalanndan yurtdna kaçmaya çalt istihbarat birimlerince tespit edildi. Terör örgütü yönetiminin teröristin Lice krsalndan çk yaptn, ancak Iraktaki hiçbir kamp alanna ulamadn Lice krsalndaki teröristlere ifreli olarak ilettii belirlendi.

MT TERÖRSTN PENDE

MT ve Erbildeki Konsolosluk görevlilerinin de teröristin Erbil Havaalanndan yurtdna kaçabileceine dair alnan istihbari bilgiyi önlem alnmas için Bölgesel Kürt Yönetimiyle de paylat belirtildi. Aslan telsiz kodunu kullanan terörist Seyyitolunun Licede örgütün üst yönetimiyle dier terörist gruplar arasnda kuryelik yapt, teröristin 2018de Licedeki Palayn Tepe askeri üs bölgesine szma giriiminde bulunduu, yanndaki iki teröristin öldürülmesi üzerine olay yerinden kaçt kaydedildi.

Ana Sayfaya Git