PKK'nın şehir yapılanması

PKK'nın sözde gençlik yapılanması YPS içerisinde yer alan ve terör örgüte eleman sağlayanlara yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 12 kişiden 8'i tutuklandı.

Haberler 14.01.2020 - 13:41 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

l Jandarma Komutanl ekiplerince PKKya katlm yaparak örgütsel eitim aldklar, terör örgütünün YPS birimi olan sözde gençlik yaplanmasna yer alanlarn tespitine yönelik çalma balatld.

GENçLK YAPILANMASI

Bu kapsamanda harekete geçen ekipler, haklarnda aranma ve yakalanma kayd olmadndan terör örgütünü ehir yaplanmas içerisinde faaliyet gösterdikleri, terör örgütüne eleman temin edip, terör örgütünün verdii talimatlar dorultusunda yol kesme ve örgütsel eylemlerde bulunduklar, 3 Ekim 2017de Silvan ilçesinde ehit edilen Jandarma Uzman Onba Mehmet Kzlcann faili terörist ile birlikte hareket ettikleri, terör örgütü yöneticilerinin bu kiilere eylem yapmalar için farkl bir mesaj belirledikleri tespit edilen Dijvar Amed kod adl M.K., Mordem Amed kod adl S.A., Kerim kod adl M.B., Devrim Amed kod adl .E., Roni Derxust kod adl A.M., erzan Amed kod adl Ö.M., Gundi kod adl M.B., Delil çevlik kod adl V.E., Andok kod adl M.M., Mücahit kod adl C.K., Muhtar kod adl R.A. ve Dilxez Amed kod adl B.B. düzenlenen e zamanl operasyonla gözaltna alnd.

8 K TUTUKLANDI

üphelilerin adreslerinde yaplan aramada 1 tabanca, 29 fiek ve 2 arjör ele geçirildi. Jandarmadaki sorgularnn ardndan mahkemeye çkarlan A.M., Ö.M., M.B., V.E., M.M., C.K., R.A. ve B.B. tutuklanrken, M.K., S.A., M.B. ve .E. ise adli kontrol artyla serbest brakld.

Ana Sayfaya Git