PKK’nın sözde Botan sorumlusu öldürüldü

PKK’nın Siirt-Şırnak kırsalını içine alan sözde Botan bölge sorumlusu Cebrail Gültekin’in Bestler-Dereler bölgesinde düzenlenen hava harekatıyla öldürüldüğü öğrenildi. İçişleri Bakanlığının 3 Milyon lira para ödüllü Mavi kategorisinde aranan Gültekin'in Murat Karayılan, Fehman Hüseyin ve İskân Akyüz’ün yakın korumalığını yaptığı da kaydedildi.

Haberler 16.06.2022 - 00:25 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

rnakn Bestler-Dereler bölgesinde Meteler adyla bilinen Jandarma Özel Harekat Tabur Komutanlna bal birliklerin gerçekletirdii hava destekli operasyonda üç terörist silah ve mühimmatlaryla birlikte ölü olarak ele geçirildi.

Öldürülen teröristlerin cenazeleri kimlik tespiti yaplmak için Adli Tp Kurumuna sevk edildi. Alnan parmak izi ve yüz tarama sistemiyle öldürülen teröristlerden birinin Adana nüfusuna kaytl ervan Erkendi kod adl Cebrail Gültekin olduu belirlendi.

Terörist uzun zamandan beri rnak-Siirt krsaln içine alan sözde Botan alan bölge sorumlusu olduu bildirildi.

KARAYILAN LE BAHOZ ERDALIN KORUMASIYDI

15 yldan beri terör örgütünün da kadrosunda sorumlu düzeyde faaliyet yürüten Gültekinin terör örgütünün suikast ve sabotaj eylemlerini organize eden sözde özel güç yaplanmas içinde yer ald örenildi.

Teröristin Irakn kuzeyinde Gara Da ile Erbil yaknlarndaki Hakurk Vadisi ve Zap kamplarnda sorumlu düzeyde faaliyet yürüttüü, Kandilde ise terör örgütünün elebalarndan Murat Karaylan, Suriye uyruklu Bahoz Erdal kod adl Fehman Hüseyin ve Haki Gabar kod adl skn Akyüzün de yakn korumaln yapt kaydedildi.

SURYEDEK HAN SALDIRILARIN BAINDAK SMD

Terörist Cebrail Gültekinin Suriyenin kuzeyinde TSKnn Bar Pnar harekt bölgesi snrlar içindeki Resulayn, Tel Abyad, Ayn ssa, ve Sülük cephesinde sabotaj ve maync olarak görev yapt, Zeytin Dal harekt bölgesindeki Afrin, Cinderesi, ehba ve Raco bölgelerinde de güvenlik güçlerine kar çok sayda silahl ve bombal saldrlarda sorumlu düzeyde yer ald tespit edildi.

Ana Sayfaya Git