PKK'nın toprağa gömülü cephanesi ele geçirildi

DİYARBAKIR'ın Lice İlçesi'nde güvenlik güçleri tarafından yapılan operasyonda toprağa gömülü anti tank, roketatar mühimmatının yanı sıra yüklü miktarda paltayıcı madde ele geçirildi. Ele geçirilen patlayıcılar bulunduğu bölgede kontrollü olarak imha edildi.

Haberler 09.10.2017 - 09:41 Son Güncelleme : 09.10.2017 - 09:44

iyarbakr Valilii, Lice lçesi Kutlu Köyü Kerpiçören Mezras akagaze Srtlar Bölgesinde, dün saat 06.20den itibaren özel birlik operasyonu yapld belirtildi. Açklamada, u bilgilere yer verildi:

ÖRGÜTÜN CEPHANEL

Özel Birlik Operasyonu neticesinde; topraa gömülü vaziyette (3) jelikan içerisinde tespit edilen 36 adet anti tank, 69 adet anti personel olmak üzere toplam 105 adet roketatar mühimmat ve 40 adet sevk fiei, Patlayc Madde Tespit ve mha (PAM) Timi tarafndan emniyetli bir ekilde yerinde tahrip edilmi, Kerpiçören mezras içerisinde sahipsiz olarak bulunan 44 PS 456 plakal gri renkli Ford Transit Connect marka araç çekici marifetiyle Lice lçe Jandarma Komutanlna tahliye edilmitir. Bölgemizde yaayan vatandalarmzn huzur ve güvenliinin salanmas ve teröristle mücadele kapsamnda yürütülen operasyonlara artan bir azim ve kararllkla devam edilmektedir.

SRTTEK OPERASYON

Siirtin Eruh ilçesinde PKKllarn kulland 4 snak ortaya çkarld.

Valilikten yaplan açklamaya göre, Siirt 3. Komando Tugay Komutanl, l Jandarma Komutanl, güvenlik korucular ve polis özel harekat timlerince Yassda (çrav) bölgesinde 4 Ekimde balatlan ehit Piyade Uzman çavu Ferhat Gözen-01 Operasyonu sürüyor.

Operasyon kapsamnda arazi arama ve tarama çalmalarnda tespit edilen 4 snakta 30 elektrikli fünye, 10 kilogram TNT, 8 el yapm patlayc ile telsiz düzenei, 10 pil, güne paneli ile bol miktarda yaam malzemesi bulundu.

Patlayc ve yaam malzemeleri snaklarla imha edildi.

Ana Sayfaya Git