PKK'nın YPG/PYD bağını ortaya koydu

PKK’nın Gara’da sığınak ve cezaevi olarak kullandığı mağarada 13 vatandaşı şehit eden Sorej kod adlı Kamuran Ataman’ın karanlık geçmişi, PKK'nın PYD-YPG bağını da bir kez daha ortaya koydu. Teröristin, 2004 yılında katıldığı terör örgütü PKK içinde faaliyet gösterirken, 2013 yılında Suriye’ye geçerek, PYD/YPG tarafından tek taraflı ilan edilen sözde Cezire kantonunda hareketli taburlarda sözde tabur komutanı olarak görev yaptığı, örgütün sözde Türkiye sorumlusu İsa Akyüz ile yakın ilişki sürdürdüğü ortaya çıktı.

Haberler 19.02.2021 - 09:56 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

2004 ylnda terör örgütüne katlan Sorej kod adl Kamuran Ataman, 6 yl sonra rnakn Beytüebap ilçesi Kato Jirka alanna geldi. Terörist hastaland ya da yaraland için 2011 ylnda ameliyat olmak için Iraka geçi yapt. Tedavi sonras yeniden Kato alanna dönen terörist Kamuran Ataman, Beytüebap-Kato bölgesinde örgütün sözde mahkemesinde faaliyetlerde bulundu. Terörist, Kato Jirka alannda sözde özel kuvvetler ve halkla ilikiler sorumlusu olarak örgüt propagandas yapt. Beytüebap-Kato Jirka krsal alannda AK Parti yöneticileri, üyeleri ile polis, asker, hakim, savc ve kaymakam gibi güvenlik güçleri ve kamu görevlilerine yönelik terör saldrs planlar yapt.

TERÖR ÖRGÜTLER PKK LE PYD/YPG BALANTISI BR KEZ ORTAYA çIKTI

Terörist Atamann 2013 ylnda Suriyeye geçerek sözde Cezire kantonunda hareketli taburlarda sözde tabur komutan olarak faaliyet yürüttüü belirlendi. Sözde Cezire kantonu Suriye iç sava srasnda terör örgütü PYD/YPG tarafndan tek tarafl olarak ilan edilen sözde Kuzey ve Dou Suriye Özerk Yönetimi bölgesindeki üç kantondan birisi olarak biliniyor. Terörist 2015 ylnda Türkiyeye szarak, ayn yl rnak Beytüebap bölgesinde yol kesme eylemlerine katld, 25 Eylül 2015de rnak Beytüebap ilçe merkezine yaplan saldr ve baskn giriimini yöneten sorumlu örgüt mensuplar arasnda yer ald. Beytüebap bölgesinde El Yapm Patlayc (EYP) ile saldr terör saldrs düzenleyen teröristin, 2016 ylnda rnak ili Beytüebap ilçesinde güvenlik güçlerine yönelik gerçekletirilen terör saldrlarnda sözde takm komutan olduu belirlendi.

Teröristin, Cudi bölgesinde faaliyet gösterdikten sonra yaraland için 2018 ylnda tekrar Suriyeye geçerek sözde Cezire kantonunda bulunan Derikte tedavi edildii, Mays 2019 tarihinde ise Garadaki .Brüks ad verilen örgütün maara cezaevine sorumlu olarak gönderildii ortaya çkt..

TERÖRST PKK SÖZDE TÜRKYE SORUMLUSUYLA YAKIN LKDE

Terörist Kamuran Atamann örgütün Türkiye sorumlusu sa Akyüz isimli teröristle yakn ilikisi olduu, örgüt içinde tereddütsüz katliam yapabilecek kiilikte olduu belirtildi. Terörist Atamann örgütün daa kaçrd çocuklarn terör eitiminden de sorumlu olduu, kaçrd çocuklara verdii terör eitimi sonras çektirdii fotoraflar da tespit edildi.

Ana Sayfaya Git