PKK'nın yurt dışında topladığı paraları, örgüt üyelerinin ailelerine dağıtan terörist yakalandı

PKK'nın, yurt dışında bağlantılı oldukları dernek ve kuruluşlarda toplanan paraları, örgüt üyesi ve ailelerine yardım olarak dağıttığı belirlenen Güllüşan Kandemir, Konya'da yakalandı. Örgütün 'yurt dışı kasası' olarak nitelendirilen Kandemir'in, kardeşlerinden örgütünün kurucu üyesi 'Fuat' kod adlı Ali Haydar Kaytan'ın, 2021 yılında MİT ve TSK tarafından düzenlenen operasyonda öldürüldüğü, diğer kardeşi Hayati Deniz Kaytan'ın da 'PKK silahlı terör örgütü kurma, yönetme ve üye olma' suçundan Bolu'da cezaevinde bulunduğu belirtildi.

Haberler 21.07.2023 - 01:02 Son Güncelleme : 21.07.2023 - 01:02

Konya Emniyet Müdürlüğüne Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, terör örgütü PKKnın yurt dışında bağlantılı oldukları dernek ve kuruluşlarda toplanan paraları, örgüt üyesi ve ailelerine yardım olarak dağıttığı belirlenen Güllüşan Kandemirin Konyanın Ereğli ilçesinde olduğunu belirledi.

Yaklaşık 6 ay süren teknik ve fiziki takibin ardından Güllüşan Kandemir, düzenlenen operasyonla gözaltına alındı. Kandemirin evinde yapılan aramada ise 1990lı yıllardan bugüne kadar olan örgüt içerisindeki eğitimler, kullanılan güzergahlar, örgüt üyelerinin yazıldığı metinler, cezaevlerindeki terör suçlularının yazmış olduğu mektuplar ve örgütün arşivi niteliğinde on binlerce doküman ele geçirildi. Güllüşan Kandemirin zaman zaman Ereğli ilçesine gelip, bir süre kaldığı ve daha sonra başka illere gittiği belirtildi.

İKİ KARDEŞİ ÖRGÜT KURUCUSU

Örgütün yurt dışı kasası olarak nitelendirilen Kandemirin, kardeşlerinden örgütünün kurucu üyesi Fuat kod adlı Ali Haydar Kaytanın, 2021 yılında MİT ve TSK tarafından düzenlenen operasyonda öldürüldüğü, diğer kardeşi Hayati Deniz Kaytanın da PKK silahlı terör örgütü kurma, yönetme ve üye olma suçundan Boluda cezaevinde bulunduğu belirtildi.

Kandemirin TEM Şubesindeki sorgusunun ardından adliyeye sevk edileceği belirtildi.

Ana Sayfaya Git