PKK/PYD operasyonunda 3 gözaltı

Aydın’ın Didim İlçesi'nde, polisin PKK/PYD terör örgütüne yönelik düzenlediği operasyonda 1'i İngiltere, 2'si Bulgaristan uyruklu 3 kişi, gözaltına alındı.

Haberler 29.07.2017 - 10:26 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Aydn l Emniyet Müdürlüüne, e-posta ile KCK/PYD terör örgütü içerisinde faaliyet gösteren üç kiinin Didimde tatil yaptklar ihbar geldi. hbar üzerine Aydn l Emniyet Müdürlüü Terörle Mücadele ubesi ile Didim lçe Emniyet Müdürlüü Terörle Mücadele Büro Amirlii ekipleri, geçen 26 Temmuzda harekete geçti. Bir eve operasyon düzenleyen polis, ngiltere uyruklu J.A.R., Türk asll Bulgar vatanda M.Y.A. ve annesi V.P.R.A.y gözaltna ald. üphelilere ait cep telefonu, bilgisayar ve dijital materyallere de el konuldu.

fadeleri alnan üphelilerden J.A.R., 2015 ylnda örgüte tbbi yardmda bulunmak üzere Suriyeye gittiini ve 3 ay kaldn belirtip, YPGden silah eitimi aldm ancak herhangi bir çatmaya girmedim. Daha sonra buradan ayrlarak ngiltereye döndüm. 10 gün kadar önce M.Y.A. ve annesi V.P.R.A. ile birlikte tatil amacyla Türkiyeye geldik dedi.

M.Y.A. da ifadesinde Hollanda ve ngilterede hukuk eitimi aldn, J.A.R. ile 2015 ylnda sosyal medya üzerinden tantklarn söyledi. V.P.R.A. ise de ifadesinde birlikte tatile geldiklerini vurgulayp, kz ile J.A.R. arasndaki arkadal sonradan örendiini kaydetti. üphelilerden J.A.R. ve M.Y.A.nn sosyal medya hesaplarnda terör örgütünün kyafetlerini giyerek terör örgütü YPGnin propagandasn yaptklarnn tespit edildii, dier üpheli V.P.R.A. hakknda ise suç tespitinin bulunmad bildirilirken, soruturmann sürdüünü belirtildi.

Ana Sayfaya Git