PKK'ya 6 ilde şok operasyon

PKK/KCK'nın ülke genelinde faaliyetlerinin deşifre edilmesi ve engellenmesi amacıyla güvenlik güçlerince 6 ilde eş zamanlı operasyon yapıldı, 49 kişi gözaltına alındı.

Haberler 07.10.2018 - 11:20 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Halklarn Demokratik Partisi (HDP) yönetici ve üyelerinn da aralarnda bulunduu, PKK/KCKnn ülke genelinde faaliyetlerinin deifre edilmesi ve engellenmesi amacyla düzenlenen operasyonda, 49 kii gözaltna alnd. HDPnin batman l Bakan Nizamettin Touçta gözaltna alnanlar arasnda bulunuyor.

Operasyonlara ilikin olarak çileri Bakanlndan açklama yapld. Bakanlktan yaplan açklamada, 6 ilde dün e zamanl operasyon yapld belirtilerek, u ifadelere yer verildi: Batmanda yaplan operasyonda aralarnda HDP l Bakan Nizamettin Touçun da bulunduu 8, Arda 25, Ankarada 5, Muta 1, Mardinde 1, Urfada 9 olmak üzere toplam 49 ahs gözaltna alnmtr. Böylelikle son iki günde güvenlik güçlerince PKK/KCK terör örgütüne yönelik yaplan operasyonlarda toplam 137 ahs yakalanmtr.

TOUç GÖZALTINA ALINDI

Batmandaki operasyonda aralarnda HDP Batman l Ebakan Nizamettin Touçun da bulunduu 8 kii gözaltna alnd. 8 kii, Batman Emniyet Müdürlüüne götürülürken, gözalt gerekçesi konusunda bilgi alnamad. Öte yandan dosyaya gizlilik karar konulduu ve avukatlar görümesi için de görü yasa konulduu belirtildi.

URFADA HDP YÖNETCS

HDP anlurfa l Örgütü yöneticisi Mahmut Klç, Haliliye ilçesine bal Balarba Mahallesindeki evine sabah saatlerinde giden polis evde ve kendisine ait aracnda yaplan aramann ardndan Klç gözaltna alnd. Evde bulunan aile üyelerine ait bilgisayar ve cep telefonlarna da polislerce el konuldu. Klçn gözalt gerekçesi örenilemezken, TEM ubeye götürüldüü örenildi.

Yine ilçenin Karaotlak (Karamezra) Mahallesinde bu sabah jandarmann yapt ev basknnda Resul eker isimli bir genç gözaltna alnd. Sosyal medya paylamlar gerekçesiyle gözaltna alnd örenilen genç, götürüldüü lçe Jandarma Komutanlnda, anlurfaya götürülmek üzere TEM ube polislerine teslim edildi.

Ana Sayfaya Git