PKK'ya ağır darbe!

Milli Savunma Bakanlığı, Irak'ın kuzeyindeki Gara bölgesinde tespit edilen 3 PKK'lı hava harekatı ile etkisiz hale getirildiğini açıkladı. unceli'de, polis ve jandarma ekiplerince düzenlenen ortak operasyonda da Botan kod adlı İbrahim Tatlı etkisiz hale getirildi.

Haberler 17.09.2019 - 09:30 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Milli Savunma Bakanl, Irakn kuzeyindeki Gara bölgesinde tespit edilen 3 PKKl teröristin hava harekat ile etkisiz hale getirildiini açklad.

Bakanlnda Twitter hesabndan yaplan açklamada, Türk Silahl Kuvvetleri ve Mill stihbarat Tekilatmzn koordineli çalmas sonucu Irak kuzeyindeki Gara bölgesinde tespit edilen bölücü terör örgütü mensubu 3 PKKl terörist hava harekt ile etkisiz hale getirildi denildi.

TUNCELDE BRAHM TATLI ÖLDÜRÜLDÜ

çileri Bakanlndan yaplan açklamada, Jandarma Uzman çavu Ökke Ede ve Jandarma Uzman çavu Emre Üçkann ehit edilmesi olaynn faillerinden olan terörist Botan kod adl brahim Tatln etkisiz hale getirildii belirtildi.

Açklamada u ifadelere yer verildi: ç güvenlik operasyonlar kapsamnda; Tunceli krsalnda, l Emniyet Müdürlüü ve l Jandarma Komutanlnca dün gerçekletirilen ortak operasyonda, etkisiz hale gerilen teröristin Botan kod adl brahim Tatl olduu tespit edilmitir.

Teröristin,11 Haziran 2019 tarihinde, Tunceli krsalnda, Jandarma Uzman çavu Ökke EDE ve Jandarma Uzman çavu Emre Üçkann ehit olmasna, Jandarma Astsubay Kdemli çavu brahim YILDIZ ve Jandarma Uzman çavu Hasan çakmakn yaralanmasna neden olan saldrnn faillerinden olduu tespit edilmitir.

Saldry gerçekletiren teröristlerden biri olan Znar kod adl Hayrettin Akdoan, 27 Austos tarihinde Tunceli l Jandarma Komutanlnn gerçekletirdii operasyonla etkisiz hale getirilmiti.

Ana Sayfaya Git