PKK'ya ağır darbe

Pervari, Baykan ve Eruh ilçeleri kırsalında yürütülen hava destekli operasyonlarda kış üslenmesine hazırlanan PKK büyük kayıp verdi

Haberler 01.10.2019 - 09:43 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Siirtin Pervari, Baykan ve Eruh ilçeleri krsalnda güvenlik güçlerince yürütülen operasyonlarda PKKya ar darbe vuruldu.

Yaz mevsiminde yürütülen kararl mücadele ile teröristlerin saldr yapmasna frsat vermeyen güvenlik güçlerinin, k üslenmesine hazrlanan örgüt üyelerine göz açtrmamak için hava destekli operasyonlar sürüyor. PKKnn corafi konumu ve arazi yaps sebebiyle k üslenmesinde tercih ettii en önemli alanlardan biri olan Siirt krsalnda, kararllkla yürütülen kapsaml operasyonlarla teröristlerin bu bölgede yuvalanmasnn önüne geçilmeye çallyor.

l Jandarma Komutanlnca polis özel harekat ekipleri ile güvenlik korucularnn katlmyla yürütülen hava destekli operasyonlarda, PKK için stratejik öneme sahip Siirt, Hakkari, rnak üçgeninde yer alan Pervari ilçesindeki 2047 rakml Herekol Da, Pervari ve Eruh ilçeleri arasnda yer alan Akmee krsal ile Baykan ilçesi krsalnda 8 günde 20 terörist etkisiz hale getirildi.

- 9 AYDA 44 ÖRGÜT ÜYES ETKSZ HALE GETRLD

Güvenlik güçleri, bir dönem PKKnn, yasa d ina edilen binalarda sözde mahkemeler kurarak vatandalar sorgulayp cezalandrd, kamp kurduu, örgütün k üslenmesi için labirenti andran arazi koullar nedeniyle tercih ettii Herekol Da ile aaçlk ve dalk bir bölge olmas nedeniyle teröristlerin geçi güzergah olarak kulland Eruh ilçesinin Akmee krsalnda yl boyunca operasyonlara ara vermedi.

Siirt krsalnda 9 ayda gerçekletirilen hava destekli operasyonlarda da aralarnda çileri Bakanlnn Terörden arananlar listesinde ödül ile aranan örgüt mensuplarnn da bulunduu 44 terörist etkisiz hale getirildi.

Terör operasyonlarnda, çok sayda silah, mühimmat, çok miktarda yaam malzemesi ele geçirildi, tespit edilen maara ve snaklar kullanlamaz hale getirildi.

- ETKSZ HALE GETRLEN TERÖRSTLERDEN BAZILARI

AA muhabirinin derledii bilgilere göre, 9 ayda etkisiz hale getirilen teröristlerden bazlar öyle:

- 30 Nisanda Siirtin Baykan ilçesi krsalnda l Jandarma Komutanl ekiplerince gerçekletirilen operasyonda silahlaryla etkisiz hale getirilen 6 terörist arasnda, Terörden arananlar listesinde 1 milyon 500 bin lira ödülle mavi kategoride aranan Helin Gabar kod adl Akide Öztekin, turuncu kategoride aranan, Berfin Savukan kod adl Rojda Koç, 600 bin lira ödülle turuncu kategoride aranan Cemal kod adl Mehmet Yamann bulunduu belirlendi.

- 17 Maysta güvenlik güçlerince Eruh ilçesi krsalnda düzenlenen, ehit Jandarma Üstemen Ersan Yenici 2019-18 Operasyonunda etkisiz hale getirilen 3 PKKl teröristten biri Terörden arananlar listesinde 300 bin lira ödülle gri kategoride yer alan Rojbin Gever Mizgin kod adl Raife Kutlak olduu tespit edildi.

- 28 Maysta Tillo ilçesi krsalnda operasyon düzenleyen jandarma ekiplerince, turuncu kategoride 600 bin lira ödülle aranan sözde eyhömer Da grubu alan sorumlusu Ferman Gabar kod adl Naif Maraln da bulunduu 2 terörist etkisiz hale getirildi.

- 29 Temmuzda Siirtin Eruh ilçesi krsalnda etkisiz hale getirilen 2 teröristten birinin 300 bin lira ödülle gri kategoride aranan Welat Serhat kod adl Rdvan Tarhan olduu tespit edildi.

- 24 Austosda Baykan ilçe krsalnda l Jandarma Komutanl Jandarma Özel Harekat timlerince düzenlenen operasyonda etkisiz hale getirilen 3 teröristten Uur Dalnn, 3 yl önce Bitlisin Hizan ilçesinde kaçrlarak öldürülen muhtarn katil zanls olduu, bir dier teröristin ise 300 bin lira ödülle gri kategoride yer alan Dijvar Sason kod adl Ekrem Aksoy olduu belirlendi.

- 29 Eylülde Akmee krsalnda etkisiz hale getirilen 5 teröristin, Eruh ilçesinde 4 Temmuzda Jandarma Uzman çavu Yasin Barann ehit edildii saldrnn failleri olduu tespit edildi.

Ana Sayfaya Git