PKK'ya finans sağlayanlar!

Diyarbakır'da PKK'ya finans sağlayanlara yönelik operasyonda 7 kişi gözaltına alındı, Lice'de sağ olarak yakalanan gri listedeki Semra Tuncar ve beraberindekiler tutuklandı.

Haberler 30.11.2019 - 11:54 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda PKK/KCKya yönelik operasyonda 7 üpheli gözaltna alnd.

Valilikten yaplan açklamaya göre, l Jandarma Komutanlnca istihbari çalmalar sonucu PKK/KCKya bilerek ve isteyerek finans saladklar, terör örgütünün talimatlar dorultusunda hareket ettikleri belirlenen üphelilerin yakalanmasna yönelik Diyarbakrda baz adreslere operasyon düzenlendi.

7 K GÖZALTINA ALINDI

Operasyonda gözaltna alnan N.S, B.S, ç.K, A.ç, Y.U, .U. ve Y.S. hakknda 6415 sayl Terörizmin Finansmannn Önlenmesi Hakknda Kanuna muhalefet suçundan adli ilem balatld.

Açklamada bölgede yaayan vatandalarn huzur ve güvenliinin salanmas ve terörle mücadele kapsamnda PKK/KCKnin sivil yaplanmas, ibirlikçi faaliyetleri ve finans kaynaklarnn kurutulmasna yönelik operasyonlara artan azim ve kararllkla devam edildii vurguland.

TUNCER TUTUKLANDI

l Emniyet Müdürlüü stihbarat ubesi ekiplerince, 19 Kasmda gerçekletirilen operasyonda yakalanan örgütün sözde Amed eyaletinden sorumlu Nirvana kod adl Semra Tuncer ile ona yardm ve yataklk ettikleri öne sürülen 4 zanlnn emniyetteki ilemleri tamamland.

Adliyeye sevk edilen Tuncer ve 4 üpheli, savclktaki sorgularnn ardndan nöbetçi hakimlie çkarld.

Tuncer ve iki zanl, nöbetçi sulh ceza hakimliince silahl terör örgütüne üye olmak suçlamasyla tutukland, iki üpheli adli kontrol artyla serbest brakld.

l Emniyet Müdürlüü stihbarat ubesi ekiplerince, iç güvenlik operasyonlar kapsamnda Lice ilçesinde PKK/KCKya yönelik 19 Kasmda operasyon düzenlenmi, aranan teröristler listesinde 300 bin lira ödülle gri kategoride yer alan ve örgütün sözde Amed eyaletinden sorumlu Nirvana kod adl Semra Tuncer ile bu teröriste yardm ve yataklk ettikleri iddiasyla 4 üpheli yakalanmt.

Terörist Semra Tuncer ile 4 zanlnn yakalanma anna ilikin görüntüler ortaya çkmt.

Ana Sayfaya Git