PKK'ya 'Kıran Operasyonu'

Hakkari, Şırnak ve Van'da terör örgütüne yönelik jandarma, emniyet birimleri ve güvenlik korucularının katılımıyla "Kıran Operasyonu" başlatıldı.

Haberler 20.08.2019 - 09:06 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çileri Bakanlnca, Hakkari, rnak ve Vanda terör örgütüne yönelik jandarma, emniyet birimleri ve güvenlik korucularnn katlmyla Kran Operasyonunun balatld bildirildi.

Bakanlktan yaplan yazl açklamaya göre, Hakkari, Van ve rnak krsalnda dün itibaryla balatlan ve Kran ad verilen operasyonu bizzat Jandarma Genel Komutan Orgeneral Arif çetin Hakkariden yönetiyor.

çetinin yan sra Van Jandarma Asayi Kolordu Komutan Tümgeneral Hac lba operasyon komutan olarak görev yapyor.

Hakkaride Tugeneral Nuri Öztürk, Vanda Tugeneral Yavuz Özfidan ve rnakta ise Albay Tahsin Saruhan operasyon komutan olarak arazide bulunuyor.

Operasyon, Kavakl, Armutlu, Taba, Sütçüler, Ceylanl, Oul, Ördekli, Krkda, Doanl, çimenli, Geçitli, Demirli, Farain, Kato Marinos ve Yalnca barnma alanlarnda faaliyet gösterdii belirlenen teröristleri etkisiz hale getirmek, bölgede bulunan yayla ve meralar ile göçerlerin kontrolünü yapmak amacyla düzenleniyor.

Operasyon kapsamnda üç ilde jandarma, polis özel harekat ve güvenlik korucularndan oluan toplam 129 operasyonel tim görev alyor.

Yayla ve meralar kontrol ediliyor

Operasyon kapsamnda u ana kadar Hakkaride Berçelan, deli (Sergeldi), Seyitli, Güzelhatun (Ördekli), Hacato, Kaval, çaltepe, Kavakl, Keftan, Ülebera, çelki, Gulki, Kanikil, Mendi, Samura (Ceylanl), Melih, Ger, Dilekli (Oul) yaylalar ile ive ve Bire meralar kontrol edildi.

Kavakl, Armutlu, Taba, Sütçüler, Ceylanl, Oul, Ördekli, Krkda, Doanl, çimenli, Geçitli, Demirli barnma alanlarnda 15 maara ve snak imha edildi.

rnakta Farain, Doanyol, Genyasuri, Cevizdibi, Cemilaa, Lali yaylalarnda ise teröristlerin yakalanmasna yönelik arama faaliyeti yürütüldü.

Farain, Kato Marinos, çoban Da ve Türemi Da bölgelerinde 12 maara ve snak imha edilirken Vanda Yalncak Yaylas, çetkeli, Tanbilik, Scaksu, Topçudeirmeni, Erkinus, eyhmunilis ve Nebirnav yaylalarnda ekipler teröristlerin barnma ihtimali bulunan yerleri tek tek kontrol etti.

Bulgurlu Da, Yalncakyayla, Topçudeirmeni Yaylas, Kevipir Tepe bölgelerinde 16 maara/snak imha edildi.

43 maara/snak imha edildi

Tüm operasyon bölgesinde tespit edilen maara/snak içerisinde bulunan ve bölücü terör örgütü mensuplarna ait muhtelif yaam malzemeleri kullanlamaz hale getirildi.

çileri Bakanlnca u ana kadar toplam 43 maara/snan imha edildii operasyonlara bölgede bulunan teröristlerin tamam etkisiz hale getirilinceye kadar kararlkla devam edilecei bildirildi.

Ana Sayfaya Git