PKK'ya silah sağlamakla suçlanan FETÖ sanığına adli kontrolle tahliye

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) operasyonuyla Özbekistan'da yakalanarak, Türkiye'ye getirilen ve FETÖ/PDY adına PKK'ya silah sağlamakla suçlanan Gürbüz Sevilay, tutuklu yargılandığı davada 'konutu terketmeme' adli kontrol şartıyla tahliye edildi.

Haberler 20.10.2021 - 05:20 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

MT operasyonuyla Özbekistanda yakalanarak, Türkiyeye getirilen ve FETÖ/PDY adna PKKya silah salamakla suçlanan Gürbüz Sevilayn, Ankara 2nci Ar Ceza Mahkemesinde silahl terör örgütüne üye olmak ve örgüte silah salamak suçlarndan tutuklu yarglanmasna devam edildi. Savunma sanayi alannda faaliyet gösteren irketi bulunan Sevilay, durumaya Ses ve Görüntülü Biliim Sistemi (SEGBS) ile cezaevinden katlrken, avukat salonda hazr bulundu.

FETÖ SANIINA ADL KONTROLLE TAHLYE

2016 ylnda kendisi hakknda Özbekistan ülke imam olduu yönünde yaplan ihbar sorulan sank Sevilay, Bu ihbar yakn akrabam yapt. Etkin pimanlk kapsamnda, Özbekistanda yaadm dönem 4 ülke imamn söylemitim ve bildiklerimi anlatmtm. hbar kabul etmiyorum dedi. Mahkeme Bakannn salk durumunun tespiti için Ankara Adli Tp Kurumuna neden gitmediini sorduu Sevilay, Ankara Adli Tp Kurumuna gidip gelmek ölümden beter bir ey, ben zaten hastaym bu yüzden gitmedim dedi. Sevilay, 9 aydr tutuklu olduunu ve etkin pimanlk hükümleri kapsamnda da bildiklerini anlattn ifade ederek, tahliyesini istedi.

Mahkeme heyeti sank Sevilayn konutu terk etmeme adli kontrol artyla tahliyesine karara vererek, durumay erteledi.

Ana Sayfaya Git