PKK’ya şok darbe

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Hakurk ve Kandil'e yapılan hava harekatında biri sözde lider kadrosundan olmak üzere 25 terörist etkisiz hale getirildi. Terör örgütü PKK'nın Kandil dahil hiçbir yerde kendini rahat hissedemeyeceğini söylemiştik. Teröristlerin kaçacak yeri kalmadı" dedi.

Haberler 10.03.2021 - 00:52 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Milli Savunma Bakan Hulusi Akar, Romanyaya gerçekletirdii resmi ziyaret sonrasnda açklamalarda bulundu, ziyarete ilikin deerlendirmeler yapt. Akar, Türk Silahl Kuvvetlerinin terörle mücadelesinin kararllkla devam ettiini belirterek, Bata FETÖ, PKK/YPG, DEA olmak üzere ülkemizin ve asil milletimizin güvenliine yönelen tüm tehdit ve tehlikelere kar azim ve kararllkla mücadelemizi sürdürüyoruz dedi.

Operasyonlarn artan bir iddet ve tempoda, en son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar devam edeceini dile getiren Akar, En son teröristi etkisiz hale getirerek asil milletimizi terör belasndan kurtaracaz. Bu konuda son derece azimli ve kararlyz. çalmalarmz youn bir ekilde devam ediyor. Bu çerçevede en son Hakurk ve Kandile yaplan hava harekatnda biri sözde lider kadrosundan olmak üzere 25 terörist etkisiz hale getirildi. Terör örgütü PKKnn Kandil dahil hiçbir yerde kendini rahat hissedemeyeceini söylemitik. Teröristlerin kaçacak yeri kalmad. Ülkemizin enerjisini tüketen terörü bitirmekte, 83 milyon halkmz terör belasndan kurtarmakta kararlyz diye konutu.

BAZI ADIMLARA KARAR VERDK

Bakan Akar, Romanya ziyaretine ilikin ise, deerli dostum diye nitelendirdii Romanya Savunma Bakan Nicolae Ionel Ciucann gösterdii scak misafirperverlie teekkür ederek, unlar kaydetti:

Romanya bizim önemli ortaklarmzdan biri. Hem iki ülke olarak hem de NATO çerçevesinde birçok ortak faaliyette bulunuyoruz. Görümeler son derece faydal, yapc geçti. Askeri eitim ve i birlii konularnda önümüzdeki günlerde atmay planladmz admlar da görüme frsat bulduk. Bunlar teferruatl ekilde ele aldk. Bir yandan savunma ve güvenlik konularn dier yandan da savunma sanayiinde i birlii konularnda neler yaplabileceini karlk olarak deerlendirdik. Görümeler sonucunda baz admlar atmaya karar verdik. Bu yl yaplacak askeri diyalog toplantlarn da Koronavirüs salgn tedbirleri dahilinde Türkiyede yapmay planladk. Önümüzdeki günlerde bunun kesin tarihi ve uygulama eklini belirleyeceiz.

Türkiye ve Romanya arasndaki i birliinin daha da gelitirilmesine yönelik kararll ifade eden Akar, Karadenizin bir bar denizi olarak kalmas için yaplabileceklere ilikin görü alveriinde bulunduk. Karadenizde bar ve istikrar muhafaza etmenin önemli olduunu da bir kez daha dile getirdik dedi.

Bakan Akar, askeri eitim ve tatbikatlar konusunda yaplan planlar da gözden geçirdiklerini belirterek, Önümüzdeki günlerde bu faaliyetlerin daha etkin ekilde yürütülmesi için de kararllmz bir defa daha ifade ettik diye konutu.

FETÖ LE MÜCADELEDE BRL

Akar, Yüksek Hazrlkl Müterek Görev Kuvvetinin (VJTF) sorumluluunun bu sene Türkiyede olduunu hatrlatarak, öyle konutu:

Romanyann da bununla ilgili katklarndan dolay deerli arkadam Bakan Ciucaya bir kere daha teekkür etme frsat buldum. Ayrca burada çok uluslu tümen ve kolordunun yaplanma safhas devam ediyor. Buradaki çalmalar youn ekilde sürüyor. Biz de personel olarak buraya gerekli katklar salyoruz. Daha önceki çalmalarmzdan elde ettiimiz bilgi ve tecrübeyi buradaki arkadalarmza aktarmaya devam ediyoruz. Bu karargahta görevli olan Türk Silahl Kuvvetleri personeli ile bir araya gelerek onlarla görüme frsat da bulduk.

FETÖ ile mücadelede i birliinin önemine vurgu yapan Akar, Deerli arkadam Bakan Ciucaya Romanyada bulunan FETÖ üyeleri ile ilgili taleplerimizi kendilerine ifade ettik. Kendisi de bu konuda ilgili bakanlk ve kiilerle görüme yapacan ve konuyu takip edeceini belirtti dedi.

Romanyada gösterilen ev sahipliine bir kez daha vurgu yapan Akar, sözlerinin sonunda Romanya Savunma Bakan Nicolae Ionel Ciucaya hem bunun için hem de Birinci Dünya Sava yllarnda Romanyada ehit düen Türk askerlerinin yer ald ehitliin bakmna gösterdikleri yakn ilgiden dolay da teekkür etti.

Ana Sayfaya Git