PKK'ya üst düzey darbe; Nazife Bilen etkisiz hale getirildi

MİT ve TSK'nın operasyonuyla PKK'nın üst düzey kadın mensubu etkisiz hale getirildi PKK'nın en üst karar alma organlarından sözde KCK önderlik komitesi/yürütme konseyi üyesi Nazife Bilen, MİT ve TSK'nın ortak operasyonuyla etkisiz hale getirildi.

Haberler 31.03.2020 - 11:10 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Milli stihbarat Tekilat (MT) ve Türk Silahl Kuvvetlerinin (TSK) Irakn kuzeyindeki Kandil bölgesine düzenledii operasyonda, terör örgütü PKKnn en üst karar alma organlarndan sözde KCK Önderlik Komitesi ve Yürütme Konseyi üyesi Hacer Hilal kod adl Nazife Bilen etkisiz hale getirildi.

Güvenlik kaynaklarndan edinilen bilgiye göre; MTin yapt çalmada, KCK Önderlik Komitesinin aktif 6 üyesinden biri olan terörist Nazife Bilenin Kandil bölgesinde olduu belirlendi. Operasyon için harekete geçen MT, bölgede insana dayal örgüt yaplanmas içerisinden ve yerel istihbar unsurlardan faydaland. Aylar öncesinde bölgede kurduu yerel a unsurlar üzerinden hedef ile ilgili anlk bilgiler derlemeye balayan MT, sivillerin operasyondan etkilenmemesi ve hedefin tek vurula imha edilmesi için detayl çalt. Ayrca, operasyondan önce güvenlik gerekçesiyle baz MT unsurlar farkl corafyalara sevk edildi. Yaplan bu çalma sonras, TSK ile gerçekletirilen operasyonda terörist Nazife Bilen etkisiz hale getirildi.

ÖRGÜTÜN LK KADIN KURUCULARI ARASINDA

Terörist Bilenin, Suriye ve Lübnanda terör örgütü lideri Abdullah Öcalandan siyasi ve askeri eitim almasnn ardndan PKK Kadn Harekatnn ilk kurucular arasnda yer ald örenildi. Güvenlik kaynaklar, terör örgütü PKKnn en üst karar alma organlarndan sözde KCK Önderlik Komitesi ve Yürütme Konseyi üyesi olan terörist Bilenin etkisiz hale getirilmesinin KCK Kadn Yapsnn Irak alannda ilk defa bu kadar üst düzey kayp verdiine dikkat çekerek, bunun ksa ve orta vadeli sonuçlar olacan belirtti.

KCK ÖNDERLK KOMTESNN FONKSYONU

Öte yandan, PKK/KCK Bakanlk Konseyine bal Abdullah Öcalann uluslararas alanda gündeme getirilmesi amacyla eylem planlayp, koordine eden komitede, geçmi dönemde Duran Kalkan, Mustafa Karasu, Ali Haydar Kaytan, Nuriye Kesbir, Diyar Gari Muhammed gibi örgütün tepe yönetiminin görev ald örenildi. Halmat Diyar kod adl terörist Diyar Gari Muhammed MTin geçen yl düzenledii benzer operasyonda etkisiz hale getirilmiti.

TERÖR ÖRGÜTÜ PKKNIN SÖZDE ÜST DÜZEY YÖNETCNN ÖLDÜRÜLMESYLE LGL DETAYLAR

Terör örgütü PKKnn karar alma organlarndan sözde KCKnn 6 kiilik önderlik komitesi üyesi Hacer Hilal kod adl Nazife Bilen, MT ve TSKnn operasyonuyla etkisiz hale getirildi.

MT ve TSKnn baarl ortak operasyonlaryla terör örgütü PKKnn lider kadrosu Kandilde tek tek etkisiz hale getiriliyor. Örgütün kendini en güvende hissettii terör kamplarnda yerleri anlk olarak tespit edilen teröristler, hava operasyonlaryla etkisiz hale getiriliyor. Son olarak yaplan operasyonda terör örgütü PKKnn karar alma organlarndan sözde KCKnn 6 kiilik önderlik komitesi üyesi Hacer Hilal kod adl Nazife Bilen, öldürüldü.

ÖCALANDAN BZZAT ETM ALDI

Nazife Bilen, Suriye ve Lübnanda Abdullah Öcalandan askeri ve siyasi eitim ald. Terör örgütü PKKnn kandrlm ya da kaçrlm genç kzlar birer teröriste dönütürdüü sözde kadn hareketinin ilk kurucular arasnda yer alan terörist, örgütün tepe yönetiminde ve karar mekanizmasnda yer alyordu.

ANLIK TAKP TEK ATI ETKSZ HALE GETRLD

Edinilen bilgilere göre terörist Nazife Bilene yönelik operasyonun, MTin terör örgütü PKKnn üst düzey tepe yöneticilerinin etkisiz hale getirilmesi çalmalar kapsamnda yapld, Kandil bölgesinde insana dayal örgüt yaplanmas içiresinden ve yerel istihbari unsurlardan faydalanld. MTin aylar öncesinde bölgede kurduu yerel a unsunlar üzerinden hedef ile ilgili anlk bilgiler derlendii örenildi. Sivillerin operasyondan etkilenmemesi ve terörist Nazife Bilenin tek vurula etkisiz hale getirilmesi için detayl çalmalar yürütüldüü, güvenlik gerekçesiyle baz MT unsurlarnn da farkl corafyalara sevkedildii belirtildi.

Ana Sayfaya Git