PKK'yı virüs vurdu

PKK içinde koronavirüs vakalarının yaşandığı tespitleri yapıldı. Irak'ın kuzeyinde ve Irak-İran sınır hattına yakın bölgede faaliyet gösteren yaklaşık 60-70 PKK'lının koronavirüs şüphesiyle Süleymaniye'de bulunan hastanede karantina altına alınarak, tedavi edilmeye çalışıldığı öğrenildi.

Haberler 08.04.2020 - 10:58 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

PKKnn kontrolündeki Mahmur Kampnda 70 civarnda teröristin yine koronavirüs salgn nedeniyle durumunun ar olduu örenildi. Süleymaniyede koronavirüs üphesi ile karantina altna alnan 38 örgüt üyesinin ise geçen hafta içerisinde öldüü belirlendi.

ÜST DÜZEY TERÖRSTLER ZOLASYONDA

Ajanslarn haberlerine göre, Irak kuzeyindeki terör kamplarnda koullardan dolay koronavirüsün hzla yayld, gda ve ilaç sknts yaand belirtildi. Terör örgütü üst düzey yöneticilerinin ise kendilerini korumaya alarak, ihtiyaç nedeniyle gelen dier teröristleri bile bulunduklar alanlara yaklatrmadklar ifade edildi. Koronavirüs nedeniyle örgüt yöneticilerinin toplant yapmadklar, enfekte olan çok saydaki terörist nedeniyle görüme taleplerini kabul etmedikleri belirtildi.

FRARI ÖNLEMEK çN KIRSALDA SÖZDE TEDAV

Koronavirüse yakalanan teröristler için Süleymaniyede örgüte ait bir hastanenin tedavi amacyla hazrland, ancak yeterli sayda salk personeli ve ekipman bulunmadndan ölümlerin engellenemedii belirtildi. Süleymaniye ve Erbil bölgesine kaçabilen baz teröristler, hastanelere öncelikle üst düzey teröristlerin gönderildiini, sradan teröristlerin ise kaçmalarndan üphe edildii için krsal alanda dank karantina bölgelerinde tutulduunu, doktor ve yeterli ekipman bulunmamas nedeniyle genç yataki birçok örgüt mensubunun öldüünü anlatt.

KORONADAN ÖLENLER BELRSZ

Suriyede ise PKK / PYD / YPG terör örgütü mensuplarna koalisyon güçlerince birtakm tbbi malzemenin gönderildii ancak, bunlarn yeterli olmad da örgütün iletiim kaynaklarndan tespit edildi. Bölgedeki hastanenin büyük bir bölümünün tahrip olmas ve yeterli sayda salk ekibinin bulunmamas nedeniyle ölüm oranlarnn dünya ortalamasnn çok üzerinde olduu, ancak koronavirüs test kitlerinin olmamas nedeniyle ölenler için kayt tutulmad belirtiliyor.

Ana Sayfaya Git