Plaza cinayetinin nedeni belli oldu!

Aydın İnşaatın sahibi Sedat Aydın'ın öldürülmesi olayının, 12 milyon liralık alacak-verecek meselesinden kaynaklandığı açıklandı.

Haberler 27.06.2019 - 11:18 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda, 1 kiinin öldüü 1 kiinin yaraland silahl kavgann sebebinin 12 milyon TLlik alacak verecek meselesi olduu bildirildi. Olayla ilgili olarak 3 üpheli ahsn emniyetteki sorgularnn sürdüü açkland.

Olay, Yeniehir ilçesinde Lise 4. Sokakta saat 17:45 sularnda yaand. Edinilen bilgilere göre, aralarnda alacak verecek meselesi olan iki grup, bir plazann önünde karlat. Gruplar arasndaki tartma ksa sürede silahl kavgaya dönütü. çkan kavgada Aydn Mühendisliin sahibi Sedat Aydn yaamn yitirdi, Gürbüz Ta ise yaraland. Yaral ahs, taraflarca plazaya tanmas sonras olay yerine çok sayda 112 Acil Salk, polis ve özel harekat ekipleri sevk edildi. Saldrgann plazaya kaçmas sonras güvenlik güçleri, zanlnn teslim olmas çarsnda bulundu. Yaklak 5 dakika sonra zanl, elindeki silah ile birlikte polislere teslim oldu.

EMNYET MÜDÜRLÜÜ

1 kiinin öldüü, 1 kiinin yaraland olayla ilgili olarak 3 kii gözaltnda bulunurken, konu ile ilgili olarak Diyarbakr l Emniyet Müdürlüünden yaplan açklamada, 25 Haziran 2019 günü saat 17.45 sralarnda ilimiz Yeniehir ilçesi Lise 1 Sokakta bulunan bir i merkezinin önünde meydana gelen kasten öldürme olay ile ilgili olarak, özel bir firmann sahipleri olan S.A. ile kardeleri M.A. ve R.A.ya üpheli D.. isimli ahs ile abisi olan .. isimli ahslarn kefil olmasndan dolay 12 milyon Türk Liras zarara uradklar, akrabalar olan G.T. isimli ahsn da bu ahslardan alacaklarnn olmasndan dolay taraflar i merkezi önünde birbirleri ile karlam çkan silahl çatma sonrasnda S.A. hayatn kaybetmi, G.T. isimli üpheli ahs yaralanm R.A., M.A., D.. isimli üpheli ahslar da 2 adet silah ile yakalanmlardr. Yaralanan G.T. isimli üpheli ahsn tedavisine Dicle Üniversitesi Tp Fakültesinde devam etmektedir. Konu ile ilgili gerekli tahkikat devam etmektedir denildi.

Ana Sayfaya Git