Polis değil hayırsever

Dağa kaçırılan çocuklarına kavuşmak için HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde oturma eylemi yapan annelere kumanya dağıtan gençleri "polis" diye tanıtan örgüte yakın ajansın haberinin gerçeği yansıtmadığı belirlendi

Haberler 07.09.2019 - 09:56 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Daa kaçrlan çocuklarna kavumak için HDP Diyarbakr l Bakanl önünde oturma eylemi yapan annelere kumanya datan gençleri polis diye tantan terör örgütüne yakn ajansn haberinin gerçei yanstmad belirlendi.

çocuklar daa kaçrlan Diyarbakr annelerinin, HDP il binas önünde balatt oturma eylemi sürüyor.

Annelere, destek amacyla önceki gün gençler tarafndan yaplan kumanya yardm, terör örgütüne yakn bir haber ajans tarafndan yemek servisini polis yapyor balyla servis edildi.

Yaplan haberin gerçei yanstmad, yemek servisinin, Anda Kardee Vefa Dernei Diyarbakr l Temsilciliine üye gençler tarafndan yapld ortaya çkt.

Bugün de acl annelere kumanya datan Anda Kardee Vefa Dernei Diyarbakr l Temsilcisi Murat Yaa, gazetecilere yapt açklamada, habere tepki göstererek, yardm çalmalarnda bulunan bir sivil toplum kuruluu olduklarn, burada yürei yangn yerine dönmü annelerin, dünyann en masum talebinde bulunduklarn söyledi.

Annelerin evlatlarna kavumay arzu ettiini, bir evladn, en çok anne ve babann hakk olduunu dile getiren Yaa, bu masum talebin bile farkl söylemlere yol açtn belirtti.

Bizim HDPden beklediimiz bugüne kadar kadn, yaam, özgürlük söylemleri vard. Bugün kadnlar burada. Bunlar yaam hakk için burada. Öz haklar olan evlatlarna kavumay istiyorlar. diyen Yaa, dün bu ailelerin yannda olduklarn, bugün de yarn da yanlarnda olacaklarn kaydetti.

- Kalbimiz ve bedenimizle bu hakl direniin yanndayz

Mazlumun ihtiyaç duyduu yerde olduklarn ifade eden Yaa, öyle konutu:

Biz Kürtüz, Diyarbakrlyz. Biz Türklerle kardeiz. Bütün vicdan sahibi insanlara buradan sesleniyorum. Bu bir reklam ve ov ii deil. Burada yürei yanan anneler var. Bu annelere kim elinden nasl geliyorsa destek olmaldr, yalnz brakmamaldr. Kimi çayn alp gelsin, kimi selamn getirsin. Bir insann en çok ihtiyaç duyduu ey sevgidir. Biz bu anlamda buradayz. Dün de buradaydk. Farkl anlamlara yol açlm dün, farkl kiilerin yardm ettiini, planl olduunu, buna benzer açklamalar... HDP ve bileenlerinde onlara yakn ajanslarda buna dair haberler yaplm. Hayr, biz Diyarbakr insanyz. Kürtüz. Bu memleketi, vatann seven Türkü ve bayran seven gençler olarak annelerin yannda destekçi olarak bulunmaktayz. Bu bizim öz kendi irademizdir. Diyarbakrda bu vatana bal, Türk ve Kürtün beraber yaam hakkn savunan, kardeçe yaamay savunan binlerce genci var. Kimsenin bizi yönlendirmesine gerek yok, kimsenin bize emir vermesine gerek yok. Vicdanmzdan dolay buradayz. Bundan sonra da burada olacaz.

Yaa, Burada annelerin sinir uçlaryla oynanmakta. Kah gülerek kah birilerinin oyuncusunuz diyerek annelerin sinir uçlaryla oynanyor. Bizler burada hem annelerin çayyz hem yemeiyiz hem kardeiz. Bu anlamda yardmc oluyoruz. Kalbimiz ve bedenimizle bu hakl direniin yanndayz. ifadelerini kulland.

- Hacire annenin çocuuyla röportaj yapmlard

Bu arada söz konusu haberi yapan terör örgütüne yakn ajans, HDP Diyarbakr l Bakanl önünde oturma eylemi balatan Hacire Akarn olu Mehmet Akarla röportaj yapm, Akar bu röportajda daa kaçrlmadn zorla evlendirilmek istendii için evden kaçtn öne sürmütü.

Ana Sayfaya Git