Polis olmak istiyorlar!

Bağlar'daki PKK saldırısında şehit düşen teknisyen Mehmet Hanefi Boğa'nın yakınlarının acısı tazeliğini korurken, çocukları "polis olmak" istiyor.

Haberler 06.11.2017 - 08:38 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn Balar ilçesinde geçen yl PKKl teröristlerce düzenlenen saldrda ehit düen teknisyen Mehmet Hanefi Boann yaknlarnn acs tazeliini koruyor.

Eil ilçesinde yaayan ehidin ei Saliha Boa ve 3 çocuu ile yaknlar, saldry gerçekletiren PKKllar lanetledi. Saliha Boa (42), einin ehit olmasnn üzerinden bir yl geçtiini ancak ilk gün yaad acy hala hissettiini söyledi. Liseye giden çocuklar olduunu belirten Boa, Kzm ve olum polis olmak istiyor. dedi.

- Onu çok özlüyorum

ehidin kz 16 yandaki Ebru Boa da babasz büyümenin çok zor olduunu dile getirdi.

Polis olmak istediini kaydeden Ebru Boa, babasnn ehit olmasyla bu isteinin daha da arttn vurgulayarak, Babamn kann yerde brakmamak için polis olmak istiyorum. Babamla aramz çok iyiydi. Onu çok özlüyorum. ifadelerini kulland.

- ehitlik makamna eriti

ehidin aabeyi Mehmet Nasr Boa (48) da 1996 ylnda koruculuk yaparken nöbet tuttuu mevziye PKKl teröristler tarafndan düzenlenen saldrda ar yaralanarak gazi olduunu söyledi.

Dedelerinin çanakkalede ehit dütüünü anlatan Boa, Aabeyim ülkesini çok seviyordu. Vatanma ölene kadar hizmet edeceim diyordu. Allah ona ksmet etti, ehitlik makamna eriti. dedi.

- Devletimize balyz

ehidin en küçük kardei Erdal Boa (27) da aabeyinin çok yardmsever biri olduunu vurgulad.

Aabeyi sayesinde güvenlik koruyucusu olduklarn kaydeden Boa, Biz ailece vatann seven insanlarz. Bu görevi layyla en iyi ekilde yerine getirmeye çalyoruz. Bir Hanefi gider bin Hanefi gelir. Bizler devletimize balyz ve çok seviyoruz. ifadelerini kulland.

Aclarnn ilk günkü gibi taze olduunu paylaan Boa, yeenlerinin baba özlemini gördükçe çok duygulandn aktard.

- Türkiyeyi kartrmaya çalyorlar

PKKl teröristlerle sürekli mücadele ettiklerini belirten Boa, öyle konutu:

Allah, insanlarn canna kyan teröristlerin yanna brakmasn. Kan dökmeyi braksnlar artk. Biz gereken mücadelemizi veriyoruz ve her zaman dimdik duracaz. Ayn bayrak altnda yayoruz. Bu olaylarn Kürt ve Türklükle alakas yok. Bunu yapanlar ne Kürttür, ne Türktür ne de Müslümandr. Bunlar baka ülkelerden gelip insanlarn canna kyyorlar. Türkiyeyi kartrmaya çalyorlar, herkes bunlar böyle bilsin.

Diyarbakrn Balar ilçesinde geçen yl l Emniyet Müdürlüüne ait Terörle Mücadele ve çevik Kuvvet ube müdürlüklerinin bulunduu ek bina yaknlarnda bomba yüklü araçla düzenlenen saldrda 2si polis 12 kii hayatn kaybetmi, 100ü akn kii de yaralanmt. Saldrda hayatn kaybeden teknisyen Mehmet Hanefi Boann cenazesi Diyarbakrn Eil ilçesinde topraa verilmiti.

Ana Sayfaya Git