Polis sordu; "kedicik" cevap verdi

ADNAN Oktar grubuna yönelik operasyonda gözaltına alınan Duygu Altınok'un emniyetteki ifadesi ortaya çıktı. Polisin "Turnike" sisteminden "Mehdi" iddiasına kadar bir çok soru sorduğu Altınok'un suçlamaları kabul etmediği öğrenildi.

Haberler 19.07.2018 - 10:56 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Adnan Oktar ve grubuna yönelik düzenlenen operasyonda Ankarada gözaltna alnan kadnlardan 34 yandaki Psikolog Duygu Altnok emniyetteki ifadesi ortaya çkt. Altnok, tüm sorulara cevap verirken, Adnan Oktara yönelik suç örgütünü tanmn her soruda reddetti. Bir reklam irketinde proje yöneticilii yaptn belirten Altnok gözaltna alnanlarn büyük bir ksmn tandn belirterek, kendilerini arkada grubu olarak tanmlad örenildi.

PMAN OLACAK BR EY YAPMADIM

Kamera kayd eliinde ifadesi alnan Duygu Altnoka polis Etkin Pimanlk hükümlerinden yararlanmak isteyip istemedii sordu. Altnok, piman olaca veya suç tekil edecei hiçbir ey yapmadn belirterek Etkin pimanlk hükümlerinden yararlanmak istemediini belirtti.

ÜNVERSTE SON SINIFTA TANITIM

Gözaltna alnanlar arkadalar olduu için tandn ve aralarnda bunun dnda bir iliki bulunmadn belirten Duygu Altnok, Adnan Oktar ile tanmasn da öyle anlatt

2007 ylnda stanbul Üniversitesi Psikoloji bölümü son snfta okuduu dönemde okulun yanndaki kitapçlarda Adnan Oktar kitaplarn ve CDlerini görüp aldm. çok beendiim için okulda Adnan Oktarn çevresindeki insanlar tandn örendiim fen edebiyat fakültesinde eitim gören Yeim olarak hatrladm kiiye, Adnan Oktar ve çevresindekilerle beni tantrmasn istedim. Yeim beni Yasemin Mert ile tantrd. Örgüt tanmlamasn kabul etmediim için bu arkada grubu ile bu ekilde tantm. Adnan Oktar ile 2011de A9 TVde canl yaynlar balayp, sevenler, misafirler bu yaynlara gitmeye balaynca bende talep ettim ve burada Adnan Oktar ile ilk defa yüzyüze tantm

AMACI SLAMI ANLATMAK

Adnan Oktar ve yaknndakilerin isnat edilen suçlarn hiçbiriyle alakas olmadn belirten Duygu Altnok, Adnan Oktar ve arkadalarnn amac canl yaynlarla gündem konularnn yorumlanmas, slam anlatmak ve ilmi çalmalar yapmaktr. Yaplan faaliyetler olarak canl yaynlar, Adnan beyin kitaplar, yaplan bilimsel konferanslar, Rusya, ran, Arap dünyas hatta tüm dünya çapnda önemli gazete ve haber sitelerinde yaymlanan Adnan beyin makalelerini sayabilirim. A9 kanal ve internette yaynlanan belgeselleri vardr. Herhangi bir örgüt yaps da bulunmamaktadr dedi.

SEVDMZ AABEY, BÜYÜÜMÜZ VE YAZARDIR

Örgütteki konumu ve görevi sorulan Duygu Altnok, Adnan Oktarn liderlii gibi bir durumun söz konusu olmadn belirtti. Altnok, Adnan beyi sevdiimiz bir büyüümüz, aabeyimiz, ve deerli bir yazar olarak görüyoruz. Örgütte herhangi bir konum ve görevim yoktur. Bizim aramzda bu tarz görevlendirme ve konumlandrma yoktur diye konutu.

ÖRGÜTE GRTE YEMN

üphelilere Adnan Oktara yaplan operasyon kapsamnda bir ksm ikayetçilerin ifadelerinde örgüt üyelerinin örgüte ilk girite yemin ettirildii ve ettirilen yeminin içerii ve metni de soruldu. Kendisinin yemin etmediini belirten Duygu Altnok, yemin edene de ahit olmadn kaydettii örenildi.

ADNAN OKTAR LE MAM NKAHI

Polis bir ksm üphelilerin örgüt lideri Adnan Oktar ile imam nikahlar kylarak evlendirildikleri birden fazla kiinin Adnan Oktar ile imam nikahl olarak yaadn tespit ettiini belirtti. Duygu Altnoka da imam nikah kyp kymad, imam nikahna araclk edip, ahit olup olmad soruldu. Adnan Oktar ile imam nikah kymadn belirten Altnokun Bunun da iftira olduunu düünüyorum dedii kaydedildi.

NFAK ADI ALTINDA YARDIM PARASI

Polisin Adnan Oktarn dini duygular istismar ederek kendisine finans salayp, MASAK raporlar kapsamnda ikayetçilerin de belirttii NFAK ad altnda suç örgütüne para topladnn tespit edildiini belirtti. Altnok, Örgüt adna dini duygular istismar ederek herhangi bir ad altnda tarafnzdan para yada bakaca maddi talepte bulunuldu mu? sorusuna ise ahsmdan para talep edilmedi. NFAK ad altnda para toplandn duymadm. Yine bunun bir iftira olduunu düünmekteyim. Arkada grubumuzda herkes çalr kendi parasn kazanr. Nasl istiyorsa o ekilde harcar eklinde cevap verdii örenildi.

MEHD VE 313 ÜYE SAYISI

Örgütte Adnan Oktarn söylediine göre Mehdi cemaatinin 313 kii olmas gerektii, bu yüzden Oktarn örgütte bu sayy korumaya çaltnn tespit edildiini belirten polis üphelilere, Adnan Oktarn Mehdilik ile ilgi faaliyetlerini anlatmasn da istedi.

Duygu Altnok ise Adnan bey canl yaynda defalarca mehdilik gibi bir iddiasnn olmadna dair yemin etmitir. Mehdilik konusu ile ilgili de bask kurmak gibi bir durum söz konusu deildir. Adnan Oktarn kendisini mehdi olarak söylediine dair bir kayt yoktur. Adnan beyin yurt içinde ve yurt dnda binlerce sevini vardr. 313 saysnda tutmaya çalt yalandr dedi.

ANTAJ, KARALAMA, TBARSIZLATIRMA

Suç örgütü yaplanmas içerisinde örgütten ayrlan kiilere kar antaj, tehdit, karalama, sosyal medya üzerinde kiileri küçük düüren, itibarszlatran faaliyetler, içerisinde bulunulduunu tespit edildiini belirten polis örgütten ayrlan kiilerle ilgili kimlere talimat verildiini sordu. Örgütten isteyen ikiinin elini kolunu sallayarak çkp gittiini belirten Duygu Altnok, Kimse buna karmaz. Bunu söyleyen iftira atan kiiler vardr. Mesela bize iftira atarak evde zorla tutulduunu alkonulduunu ayakkabsz ve pijamasz kaçtn iddia eden Ceylan Özgül bulunduu evden çkarken ki güvenlik kamera kaytlarnda gayet giyimli spor ayakkabl bir ekilde evden zorlama bask olmadan çktna dair kaytlar canl yaynda gösterilmitir. Arkada grubum ayrlan kimseyi karalamad, itibarszlatrmad dedi.

ASKERDEN SOUTMA

Polis, Adnan Oktarn erkek üyelerine askere gitmeme konusunda telkinde bulunduu, bir ksm örgüt üyelerinin sahte belgeler ile çeitli yollarla askerlik yapmamalar yönünde kanunda bulunan istisnai durumlar kullanarak askerlik görevinden kaçrldn belirtti. üphelilere askerlie gitmemesi yönünde Adnan Oktarn engel olduu kiileri bilip bilmediini sordu. Duygu Altnokun örgüt üyesi kz kardeler grubundan olduunun iddia edildiini belirten polis, kod adn sordu. Altnokn ise böyle bir hiyerarik yaplanmann olmadn belirttii kaydedildi.

FETÖ LE BENZER YAPILANMA

Sorulan arasnda en dikkat çekenleri ise Adnan Oktar Grubu ile FETÖ/PDY silahl terör örgütü arasndaki ba ile ilgili olanlard.

Polis üphelilere açklamasyla u soruyu sordu;

15 Temmuz 2016da FETÖ/PDY terör örgütü mensuplarnca gerçekletirilmeye çallan darbe kalkmas öncesinde örgüt mensuplarnn 1725 Aralk darbe teebbüsü, ayn teebbüsün baarsz olmas akabinde ayn tertibin ABDde Halkbank çalan Hakan Atillaya kar yeniden sahnelendiini belirterek, tertibin geri plannda srail Düünce Kuruluu kadrosunda uzman olarak görev yapan Dr. Jonathan Schanzer ve Mark Dubowitz isimli ahslarn 17/25 Aralk darbe teebbüsleri öncesinde Türkiyede Adnan Oktar suç örgütü tarafndan misafir edildikleri, bu kiilerin Hakan Atilla davasnda bilirkii olduklar, benzer faaliyetlerin FETÖ/PDP terör örgütü tarafndan kumpas davasnn ABDdeki hakimi Richard Berman isimli kiinin Türkiyede misafir edilmesi ile benzerlik gösterdiini tespit edilmitir. Bu kiilerin Türkiyede misafir edilme amacn açklaynz.

Duygu Altnokun ise bu kiileri örgütten kaçt iddia edilen Ceylan Özgülün Türkiye getirdiini iddia etti. Altnokun Dr. Jonathar Schanzeri Türk düman olarak tanrm. Bu kii Ceylan Özgül ile balantda olan biridir. Türkiyeye geliini Ceylan Özgül organize ediyordu. Ancak bu kiinin fikirlerini örenince Adnan Oktar tarafndan misafir olarak kabul edilmediini duydum. Mark Dubowitzi tanmyorum dedii vurguland.

17/25TEN SONRA GÜLEN ÖVDÜ

Polisin sorduu ikinci soru ise uydu; Adnan Oktarn örgüt eleba Fettullah Gülen ile ilgili yapt açklamalarda Gülenin kendisini çok sevdiini, faaliyetlerini takdir ettiini, yine bir konumasnda Fettullah Gülenin Kahtani olduu, 17/25 Aralk sonrasnda da Gülen yaplanmasn övdüünün görüldüü belirtildi. çerisinde bulunduunuz suç örgütü ile FETÖ/PDY terör örgütü arasndaki irtibatlarnz, FETÖ/PDY terör örgütünden iletiimde bulunduunuz ortak faaliyet yürüttüünüz kiiler ile ilgili ifade veriniz. Duygu Altnok ise bu soruya FETÖ/PDY ile ilgili ne benim ne de arkada grubumun bir balants yoktur. Adnan Oktar hiç kimsenin eletirmedii dönemde Fettullah Güleni eletirmitir. diye cevap verdii kaydedildi.

TURNKE SSTEM

Polisin grup seks ve kadnlarn seks kölesi haline getirildii Turnike sisteminin sorulmas üzerine Duygu Altnokun Turnike tabir edilen sistemin içerisinde yer almadm. Turnike adl sistem yoktur. Dolaysyla buna at bir kaytta yoktur. çirkin bir iftiradr. Bana sorulan bütün ahlakszlklarn hepsini reddediyorum. Böyle bir eyde bulunmadm. Bunlar iftiradr. Böyle bir iftarnn delilinin olmas gerektiini düünüyorum. Tehdit, korku ve antaj kesinlikle yoktu dedii örenildi.

Ana Sayfaya Git