Polis uyuşturucu sevkiyatçısı çıktı

Hazro'da görev yapah polis uyuşturucu sevkiyatı yaparken yakalandı, Lice'de 1 ton esrar ele geçirildi.

Haberler 07.12.2019 - 01:29 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda görevli Polis memurunun otomobilinden 121 kilogram esrar çkt. Boluda yol kontrolü srasnda durdurulan aracnda uyuturucu bulunan polis memuru tutukland.

LCEDE ÖRGÜTÜN ESRARI

Öte yandan, Diyarbakrn Lice ilçesi krsalnda PKKya yönelik operasyonda 1 ton 36 kilogram esrar gele geçirildi. Örgüt mensuplarnca kullanlan k sna tespit edildi ve kullanlamaz hale getirildi.

HABER MERKEZ

Boluda yol kontrolü srasnda durdurulan özel aracnda 121 kilo 200 gram uyuturucu ele geçirilen Diyarbakrda görevli polis memuru Bayram Akyüz tutukland.

Alnan bilgiye göre, l Emniyet Müdürlüü Narkotik Suçlarla Mücadele ubesi ekipleri, Anadolu Otoyolundaki yol kontrolü srasnda üphelendikleri otomobili durdurdu.

POLS TUTUKLANDI

l Emniyet Müdürlüünün garajna çekilen otomobilde narkotik köpeiyle gerçekletirilen aramada aracn bagajndaki valizde 121 kilo 200 gram esrar ile tütünle kark 1,84 gram esrar ele geçirildi.

Arac kullanan Diyarbakrda görevli polis memuru Bayram Akyüz (32) gözaltna alnd. Emniyetteki ilemleri tamamlanan üpheli, salk kontrolünün ardndan adliyeye sevk edildi. Zanl, uyuturucu madde ticareti suçlamasyla cezaevine gönderildi. Akyüzün Diyarbakrn Hazro ilçesinde görev yapt ve uyuturucu maddeyi de oradan getirdii örenildi.

LCEDE ÖRGÜTÜN ESRARI

Öte yandan, Diyarbakrn Lice ilçesi krsalnda PKKya yönelik operasyonda 1 ton 36 kilogram esrar gele geçirildi.

Valilikten yaplan açklamaya göre, l Jandarma Komutanlnca, Lice ilçesinin güneyinde kalan dalk ve krsal alanda önceki gün Kran-5 Operasyonu kapsamnda yürütülen ehit Jandarma Uzman çavu Mustafa Sar-03 Operasyonu baaryla tamamland.

Operasyon, PKK mensuplarnn bulunmas, etkisiz hale getirilmesi, kullanlan snak ve barnaklarn tespit edilerek içerisindeki silah ve mühimmatlarn muhafaza altna alnmas, dier malzemeler ile snaklarn imha edilmesi, teröristler ile yasa d uyuturucu üretimi ve ticareti yapanlar arasnda var olan ban somut delillerle ortaya çkarlmas, operasyon bölgesinde saklanan uyuturucu maddelerin ve bunlar gizleyenlerin bulunarak adalete teslim edilmesi amacyla gerçekletirildi.

SATIA HAZIRLINMI PAKET

Operasyonda, yaplan aramada ilçenin Yolçat köyünde yaayan N.nin evinde paketlenmi ve sata hazr 17 paket halinde 15 kilogram esrar, ruhsatsz av tüfei, 15 av tüfei fiei, 2 haval tüfek ile Snr mezrasnda S.Dnin evinin bahçesinde 46 kilogram esrar, 110 av tüfei fiei bulundu. Evde olmadklar tespit edilen üphelilerin yakalanmas için çalmalar sürüyor. Narkoterörizmle mücadele faaliyetleri kapsamnda kayalklar ve çallar arasnda arama yapld.

Operasyonda toplam 1 ton 36 kilogram esrar ele geçirildi ve muhafaza altna alnd. Örgüt mensuplarnca kullanlan k sna tespit edildi ve kullanlamaz hale getirildi. Söz konusu snakta çok sayda yaam ve giyim malzemesi bulundu. Delil nitelii tayan malzemelere el konuldu, dier malzemeler yerinde imha edildi. Bölgede yaayan vatandalarn huzur ve güvenliinin salanmas amacyla terörle mücadele kapsamnda yürütülen operasyonlarn artan bir azim ve kararllkla devam edecei belirtildi.

Ana Sayfaya Git