Polise karşı kameralı güvenlik

Okul çevrelerini kendilerine mekan edinen torbacılara darbe indirildi. Uyuşturucu satıcıları, polise karşı ev ve sokağa güvenlik kameraları yerleştirmişler.

Haberler 26.09.2018 - 09:54 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

l Emniyet müdürlüü Ekipleri, uyuturucu ticareti yapanlara yönelik bir eve düzenledii operasyonda 36,3 gram eroin ele geçirdi, 4 kii gözaltna alnd. Evde yaplan detayl aramada, üphelilerin olas polis operasyonlarna kar, ev ve çevresine kamera yerletirdiklerini ortaya çkard.

KAYAPINAR BÖLGESNDEK OPERASYON

Diyarbakr l Emniyet Müdürlüü Narkotik Suçlarla Mücadele ubesi ekipleri, okullarn balamasyla birlikte, okullar ve çevresinde güvenlii salamaya yönelik uyuturucu ticareti yapan torbaclarla yönelik yürüttüü amansz mücadele devam ediyor. Merkez Kayapnar ilçesinde uyuturucu satcs olduklar üphesi üzerine takip balatan polis, 4 kiinin uyuturucu madde temini için farkl saatlerde, uyuturucu sat yapan kiilerin evlerine girdiklerini belirledi.

UYUTURUCU ALIMI YAPMAK ÜZERE

Evde buluarak, uyuturucu madde ticaretinin gerçekletirildiini belirleyen Narkotik ekibi, uyuturucu madde satn alan kiileri suç üstü yakalad. Yaplan takipler sonucu satn yapld eve operasyon düzenleyen polis, 2 üpheliyi daha yakalad. Evde yaplan aramada ise evin balkon ksmnda, sakslarn içine gizlenmi vaziyette 10lu fiekler halinde hazrlanm, 161 fiek, 36,3 gram eroin maddesi ele geçirildi.

POLSE KARI GÜVENLK KAMERALARI

Ev ve mahallede yaplan ince aramalar srasnda, polis gördükleri karsnda akna döndü. Aramada, uyuturucu madde satndan elde edildii düünülen 850 lira para bulunurken, polis, üphelilerin evin içine ve çevresine olas polis basknna kar, kamera sistemi döediini ortaya çkard. üphelilerin ev ve çevresini kurulan ekranlardan sürekli izledikleri belirlenirken, olayla ilgisi bulunan 4 kii gözaltna alnd. Soruturma kapsaml bir ekilde devam ediyor.

BATMANDAK OPERASYON

Öte yandan, Batmanda, güvenlik güçlerinin özellikle de okullarn açlmasndan bu yana youn çabalarna ramen, uyuturucu satm ve kullanmnn yüksek olduunu ileri süren vatandalar, hem güvenlik güçlerine destek olmak hem de bunun önüne geçmek amacyla kollar svad. Ksmet Mahallesinde bir araya gelen ve çou esnaf olan vatandalar, uyuturucu satcs ve müptelalarna adeta sava açt. Vatandalar, 10-15erli gruplar halinde, mahallede uyuturucu kullanldn tespit ettikleri metruk binalara girerek, gençleri uyard.

MÜPTELALARA SERT UYARI GELD

Bankalar Caddesi 703. Sokakta bulanan ve 2 kez yanarak kullanlamaz hale gelen 5 katl metruk binaya da giren vatandalar, burada da uyuturucu müptelas 2 ahsla karlat. ahslara sert uyarlarda bulunan vatandalar, bir daha karlamalar durumunda kendilerini polise teslim edeceklerini söyledi. Binadaki duvar yazlar da buradaki uyuturucu kullanmn ciddiyetini gözler önüne serdi.

METRUK BNALAR YIKILSIN çARISI

Uyuturucu kart vatandalar, gençlerin metruk binalarda eroin, kokain ve esrar gibi maddeler kullandn belirterek, bundan rahatsz olduklarn, çocuklarn bakkala bile gönderemediklerini ve binalarn yklmasn istedi. Sokaktaki 10-12 yalarndaki baz çocuklarn bile uyuturucu kullandna dikkat çeken vatandalar, zaman zaman toplanarak, uyuturucunun önüne geçmek için mücadelelerine devam edeceklerini vurgulad.

Ana Sayfaya Git