Polise rüşvete suçüstü!

'Terör dosyan var' diyerek cezaevi firarisinden rüşvet alan polislere operasyon yapıldı.İki terörle mücadele polisinden biri suçu itiraf edip pişman olduğunu söyleyince serbest bırakıldı. Diğeri ise tutuklandı. Şüphelilerin rüşvet aldığı firari Ş.T. ise cezaevine teslim edildi.

Haberler 28.12.2016 - 09:26 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda geçen 6 Aralk günü arkada ile birlikte yürüyen cezaevi firarisi 28 yandaki .T., Terörle Mücadele ekibi tarafndan göz takibine alnd. .T.nin, kuruyemiçi dükkanna girdiini gören TEM ekibi, bir süre sonra iyerine girerek, kimlik kontrolü yapt. Kontrol srasnda üzerinde kimlik olmayan .T., ekip arabasna bindirildi. ddiaya göre arabada polislere 2 yldan bu yana cezaevi firarisi olduunu söyleyen .T.ye, polis memurlar Ouzhan B. ve Mustafa B. Terörden dosyan var dedi. ddiaya göre .T.yi ekip arac ile bo bir araziye götüren iki polis, kaza yapm iki polis arac için 10 bin lira vermesi halinde kendisini serbest brakacaklarn söyledi.

5 BN LRAYA ANLATILAR

Pazarlk sonucu üphelileri 5 bin lira vereceine ikna eden .T., patronundan para almak için polislerle birlikte iyerine gitti. yerinde polislerden Ouzhan B.yi borçlusu olarak tantan .T., patronundan borcunu ödemek için 5 bin lira istedi. Patronun borcu üstlenerek, 5 bin liray yarn vereceini söylemesi üzerine polisler ekip arabas ile bölgeden ayrld. Parann teslim edilecei gün iyerine gelerek gerçei anlatan .T., patronundan yardm istedi. Patronun durumu arkada olan emekli bir polise anlatmas üzerine, olay Kaçakçlk ve Organize Suçlarla Mücadele ubesine iletildi. Rüvet için hazrlanan 4 bin 500 lirann seri numarasn alp kameraya kaydeden KOM ekibi, .T.ye paray buluma noktasna götürüp, üphelilere vermesini söyledi. Seri numaras alnm paralar buluma noktasna götüren .T. üpheli Ouzhan B.ye verdi.

PARAYI ARACIN TAVANINA SAKLAMI

Parann teslim edilmesi ile operasyon balatan polis, Ouzhan B., Mustafa B. ve olayda telefonu kullanlan kahve ileten E.Y.yi gözaltna ald. lk aramada paralar bulamayan ekipler, daha sonra üphelilerin araçlarn Emniyet Müdürlüüne götürüp, detayl bir ekilde arad. kinci aramada Mustafa B.nin aracnn sarkm tavann açan polis, seri numaras alnm paralardan 3 bin 500 liray buldu.

BZE TUZAK KURDU SAVUNMASI

üpheli polis memuru Mustafa B. polisteki ifadesinde 2009 ylndan beri Diyarbakr Terörle Mücadele ubesinde görev yaptn belirterek, dier arkadann .T.ye 5 bin lira borç verdiini, yolda karlanca da bu paray istediini söyledi. Mustafa B. Olay borç meselesidir. Aldmz para Ouzhann alacak parasdr. Ama madur, kötü niyetli olarak bize tuzak kurmu. Kaç yllk polisim. Rüvet alacak olsam böyle bir yerde bu ie kalkmam. Bu ahsn çizdii senaryonun kurban olduk dedi.

Dier üpheli polis memuru Ouzhan B. de, madur .T.nin 2 ay önce kendisinden 5 bin lira borç istediini öne sürerek kendini öyle savundu:

Ouzhan B., paray deerlendirip 15 gün içinde 2- 3 bin lira fazlasyla ödeyeceini söyledi. 2- 3 bin lira fazlasyla alacam düünerek borç verdim. O gün bulutuumuzda 4 bin 500 lira verdi. Sonra Musafa B.nin yanna gittim. Mustafaya bin 500 lira borcum vard. Parann tamamn kendisine verdim. Parann onda durmasn istedim. Bu para rüvet deil, bana olan borcudur. Parann tamamn Mustafaya verdim.

MAHKEMEDE TRAF ETT, SERBEST BIRAKILDI

Emniyet Müdürlüünde ifadesi alnan üpheli polisler Ouzhan B. ve Mustafa B. ile olayda telefonu kullanlan kraathaneci E.Y., daha sonra savcla sevk edildi. Savclkta ilemleri yaplan 3 üpheli tutuklama talebi ile Sulh Ceza Hakimliine gönderildi. Hakimlikte emniyetteki ifadesini deitireceini söyleyen Ouzhan B., olay itiraf etti. Vicdani kanaatiyle ifadesini deitirmek istediini belirten Ouzhan B. unlar anlatt:

Endieden dolay gerçei yanstmadm. Olay akam iki ahs görüp, durdurduk. Bu ahs kimliinin olmadn ve cezaevi firarisi olduunu söyledi. Araca bindirdiimizde, Bana bir güzellik yapn. Size 4- 5 bin lira para verebilirim dedi. O srada ben araçtan indim. Ksa bir süre araçta bu ahs ve arkadam kald. Paray sonraki gün vereceini söyleyince ayrldk. Paray aldktan sonra Mustafaya verdim ve ayrldk. Paray ne yaptn bilmiyorum. Vicdanen rahatszlk duyduum için olay anlatyorum. Yaptmdan pimanm. Emniyetteki ifadem doru deildir.

Sorgulamalarn ardndan olayda telefonu kullanlan E.Y. ve suçun ortaya çkmasnda göstermi olduu samimi itiraf nedeniyle Ouzhan B.nin adli kontrol tedbiri ile serbest braklmasna, Mustafa B.nin ise Rüvet ve Nitelikli dolandrclk suçundan kuvvetli suç üphesi nedeniyle tutuklanmasna karar verildi.

Madur .T.nin avukat Emine Taruk, kamusal düzenin koruyucular olmas gereken iki polisin yapt eylemin dier polisler tarafndan tespit edildiini belirterek, Kamu gücünü kullanarak kii hürriyetinden yoksun brakma, gasp ve tehdit suçlarn ileyen bu kiiler en ar ekilde cezalandrlmazsa bu tür olaylarla karlamaya ne yazk ki devam edeceiz dedi.

Ana Sayfaya Git