Polisin 'Korsana hayır' standı

DİYARBAKIR'da, TÜYAP tarafından 4 yıl aradan sonra açılan 6'ncı Kitap Fuarı'nda Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü'nce, 'Korsan ve taklite hayır' standı açıldı.

Haberler 26.09.2018 - 09:59 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

4 yl aradan sonra, Diyarbakr 6. Kitap Fuar yeniden kaplarn kitapseverlere açt.

TÜYAP Tüm Fuarclk Yapm A tarafndan Türkiye Yaynclar Birlii i birliiyle, Valilik, Büyükehir Belediyesi, Diyarbakr Ticaret ve Sanayi Odas (DTSO), Diyarbakr Ticaret Borsas, Diyarbakr Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birlii, Karacada Kalknma Ajans ve l Milli Eitim Müdürlüünün desteiyle düzenlenen, 142 yaynevinin yer ald fuarda gerçekletirilecek kültür etkinliklerinde yazarlar okurlaryla bir araya gelecek.

Fuarn resmi açl törenine, Vali Yardmcs Ahmet Ahmet Nuri Helvac, AK Parti Milletvekili Oya Eronat, DTSO Bakan Mehmet Kaya, DESOB Bakan Alican Ebedinolu, Türkiye Yaynclar Birlii 2nci Bakan Fahri Aral, TÜYAP Anadolu Fuarlar Genel Müdürü Cihat Alagöz ve fuarn onur konuu Diyarbakrl Ermeni yazar Mgrdiç Margosyan ile çok sayda davetli katld.

FUARIN ÖNEM BÜYÜK

Açl töreninde konuan Diyarbakr Vali Yardmcs Ahmet Naci Helvac, kitap fuarnn kentte açlmasndan büyük memnuniyet duyduklarn söyledi. Helvac, fuarn baarl geçmesini dileyerek, fuarn Diyarbakrda açlmasna katk salayan herkese teekkür etti.

TÜYAP Anadolu Fuarlar A Genel Müdürü Cihat Alagöz, önceki yllara göre Diyarbakrda yüzde 20 büyüme ile kitap fuarn açmann mutluluunu yaadklarn belirtti.

Alagöz, Kitap fuar TÜYAP Fuarclk Grubunun en özel konu balklarndan biri. Fuarn sona erecei pazar akamna kadar sadece Diyarbakrda deil tüm Güneydou Anadolu Bölgesinde kitap, kültür ve sanat konuulacak. ehre ayr bir nefes alma imkan salam olacaz. dedi.

Diyarbakrda 4 yl aradan sonra kitap fuar açmann heyecann yaadklarn ifade den TÜYAP Kurumsal letiim Müdürü Cemran Anl Öder, bu yl fuarn 4 yl önceye göre katlmc saysnda yüzde 10, metrekare olarak da yüzde 20 artla açldn aktard. Öder, son fuara 120 yaynevinin katldn, bu yl ise 142 yaynevi ve sivil toplum kuruluunun fuarda yer aldn kaydetti.

MLL ETM MÜDÜRÜ ASLAN

l Milli Eitim Müdürü Hasan Aslan da Diyarbakrda geçmite ilim, bilim ve sanatta çok önemli ahsiyetlerin yetitiini dile getirerek, Ali Emiri, Ziya Gökalp, Cahit Stk Taranc, Sezai Karakoç ve air Srr Hanmn bu önemli isimlerden olduunu belirtti.

Ne zaman ki; terör örgütü belas bu memleketin bana musallat oldu, eitim akamete urad. diyen Aslan, öyle konutu:

Bugün Diyarbakr huzur ve sükunete kavutu. Terörün panzehiri eitimdir. Diyarbakr yine eitimde, bilimde, düüncede zirve yapacak. Türkiye ve dünyaya yine nice bilim ve ilim adamlar yetitirecek. stiyorum ki; bu ilin çocuklar deil Türkiyede, dünyada söz sahibi olsunlar. Kalemiyle ülkelerini, kalemiyle memleketlerini ve düüncelerini savunsunlar.

DYARBAKIR, FUAR ANLAMINDA ÖNEML BR MSYONU ÜSTLEND

Diyarbakr Ticaret ve Sanayi Odas Bakan Mehmet Kaya da fuarlarn bir kentin gelimesinin en önemli sektörlerinden bir tanesi olduunu ifade ederek, Diyarbakr, fuar anlamnda önemli bir misyonu üstlendi. 2008 ylnda TÜYAP ile balattmz bu süreci 2018 ylnn sonunda 10 yllk bir süreyle gelitireceiz. Fuarlarmza fakl misyonlar yükleyeceiz. Diyarbakrda sadece Türkiye hitap eden deil, Ortadouya hitap edecet bir fuarcl uygulayacaz dedi.

Fuara onur konuu olarak katlan Mgrdiç Margosyan ise Diyarbakrda bulunmaktan duyduu memnuniyeti dile getirerek, bu kentte doduunu anmsatt, hayatndan baz kesitler paylat.

DÖVZ KURUNDAK ARTI YAYINCILARI ETKLED

Türkiye Yaynclar Birlii 2nci Bakan Fahri Aral ise, Türkiyede döviz kurunda yaanan artlarda yaynevlerinin olumsuz yönde etkilendiini belirterek, Türkiyede döviz kurunda bir art yaand. Bu art en bata biz yaynclara etki etti. Ocak ayndan Austos ayna kadar kat fiyatnda yüzde 80lik art oldu. Bizim maliyetler de fiyatlara yüzde 30-40 orannda bir yansma geldi. Yaynclarmz önemli bir basiret gösterdiler. Bu fuarda da ahit olacaksnz kitap fiyatlarnda çok büyük bir yansma yok. Ayrca bizim özellikle yaynclarn yurtdnda kitaplarn telif hakkn alrken, yapm olduu sözlemeler çok arlat. çünkü, bu sözlemeleri biz daha çok dolar ve euro üzerine yaplyor. Bunlarda aa yukar yüzde 80 bir art oldu diye konutu.

EMNYET LK KEZ KTAP FUARINDA STAND AçTI

Diyarbakrda, en son 2014 ylnda açlan kitap fuar bu yl kaplarn 4 yl aradan sonra yeniden ziyaretçilerine açt. Valilik, Büyükehir Belediyesi, DTSO, DESOB gibi çok sayda kuruluun destek verdii 6nc Kitap Fuar, TÜYAP Fuar Merkezinde 25-30 Eylül tarihleri arasnda açk olacak. Fuarda bu yl 120 yayn evi stant kurarken, kitap fuarnda ilk kez açlan Diyarbakr Emniyet Müdürlüü Güvenlik ube Müdürlüünce Korsan ve taklite hayr stand kurulmas dikkat çekti. Diyarbakr Emniyet Müdürlüünde görevli 3 polis memurunun bulunduu standa gelenler datalan broörde, Hayal gücü koplayanamaz denildi. Korsan kitabn nasl ayrt edilmesi gerektii hususlarnn yer ald broörde, Fikri mülkiyet haklar nedir, telif haklar nedir, korsan kitap ve CD nedir, bandrol nedir, korsan kitap ihbar nereye yaplaca ile ilgili bilgilerin bulunduu görüldü.

Ana Sayfaya Git