Polisin yeni arkadaşı!

Türk polisi için yerli imkanlarla ASELSAN tarafından geliştirilen ve 22 ilde kurulan Kriptolu Milli Sayısal Telsiz Sistemi, Ankara ve İstanbul'da kullanıma hazır hale getirildi

Haberler 12.12.2020 - 10:44 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ankara ve stanbul Emniyet müdürlüklerinde kullanlacak ses ve verinin entegre edildii anahtar çözüm Kriptolu Milli DMR (Digital Mobile Radio) Saysal Telsiz Sistemi tamamlanma aamasna geldi.

Alnan bilgiye göre, Emniyet Genel Müdürlüünün talepleri dorultusunda, Türk polisi tarafndan kullanlan analog telsizlerin yerine saysal telsiz sistemlerinin kullanlmas için Cumhurbakanl Savunma Sanayii Bakanl ve ASELSAN arasnda Saysal Haberleme ebekesi Projesi sözlemesi imzaland.

Bu kapsamda, yerli imkanlarla ASELSAN tarafndan gelitirilen ve 22 ilde kurulan Kriptolu Milli Saysal Telsiz Sistemi, Ankara ve stanbulda kullanma hazr hale getirildi.

POLSN YEN GÖREV ARKADAI

Yl sonunda Ankara, yeni yln ilk aylarnda da stanbul Emniyet Müdürlüklerinin kullanmna sunulacak telsiz sistemi ile kriptolu güvenli haberleme bata olmak üzere veri sorgulama, araç ile personel konum tespiti, ksa mesaj gönderme, bireysel ve grup görümesi, genel ses çars, tek tula acil yardm çars, sistem alarm takibi, telsiz üzerinden telefon görümesi gibi özellikler kullanlabilecek.

Saysal telsiz sistemi, afet ve acil durumlarnda haberlemenin kesintisiz sürmesi ve polis birimlerinin sahadaki bilgileri koordinasyon merkezlerine aktarabilmesi amacyla sistem/enerji yedeklilii ve afet durumlarna göre planlanm alt yaps ile ön plana çkyor.

7 gün 24 saat kesintisiz youn ses/veri kullanml haberleme ihtiyaçlarnn son teknolojik çözümlerle daha iyi verim alnabilmesi için Emniyet Genel Müdürlüünün katklaryla gelitirilen bu sisteme, 15 Temmuz 2016daki darbe giriiminde Özel Harekat Bakanlna düzenlenen hava saldrs sonucu ehit olan Emniyet Müdürü Zafer Koyuncunun hatrasn yaatmak amacyla Zafer ad verildi.

Sistemin görünen yüzü olacak Zafer 3700 DMR el telsizi, kompakt ve pratik yapsyla henüz prototip aamasndayken Design Turkey 2017 yi Tasarm Ödülü almt.

Ana Sayfaya Git