Poliste atamalar!

Emniyetten "Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği"ne ilişkin açıklama...

Haberler 19.03.2022 - 01:51 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

ANKARA - Emniyet Genel Müdürlüü (EGM), Resmi Gazetede yer alan Emniyet Hizmetleri Snf Mensuplar Atama ve Yer Deitirme Yönetmeliindeki deiikliklerle personelin, ilköretim, ortaöretim veya üniversite son snfa geçecek olan çocuu olmas durumunda, ipka taleplerinin kabul edilmesinin düzenlendiini bildirdi.

EGMden yaplan açklamada, Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann imzasyla yaymlanan yönetmelikte öne çkan deiiklikler sralanarak, uygulamaya ilikin bilgiler verildi.

Yönetmelikte 2016 ylnn haziran aynda yaplan deiiklikler ile Dou ve Güneydou Anadolu bölgesindeki il ve ilçelerin süresinin arttrld hatrlatlan açklamada, personelden gelen talepler ve il emniyet müdürlüklerinin de görüleri dorultusunda il ve ilçelerin görev sürelerinin yeniden düzenlendii belirtildi. Açklamada, Dou ve Güneydou Anadolu bölgelerinde bulunan il ve ilçelerdeki görev sürelerinin büyük oranda düürüldüü ifade edildi.

Halen Dou ve Güneydou Anadolu bölgesindeki illerde görev yapan yaklak 62 bin personelin yaplan deiiklikteki sürelere tabi olaca ve bu durumdan yararlanaca bilgisi verilen açklamada, hizmet süresi artan yerlerde halen görev yapan personelin ise arttan etkilenmeyecei vurguland.

Ayrca 2nci ark görevini yapmakta olan personelin, görev süresi 2 yl olan birimler haricinde, yeni düzenlenen sürelerden 1 yl eksik görev yapmas durumunda ark görevini tamamlam saylaca bildirilen açklamada, emniyet müdürü ve emniyet amiri rütbesindeki personelin bu uygulamaya tabi tutulmayaca kaydedildi.

- Yaklak 7 bin 500 personel ark illerindeki görevini tamamlam saylacak

Yeni düzenleme sayesinde hizmet süresi düürülmesinden dolay yaklak 7 bin 500 personelin ark illerindeki görevini tamamlam saylaca belirtilen açklamada, dier deiiklikler öyle sraland:

ark görevini bitiren personel, talep etmesi halinde daha önce çalt kadroya tekrar atanmas yönünde deerlendirilmeye tabi tutulacaktr. ark görevinden muafiyet ve nüfusa kaytl olduu yere atanma hakkndan yararlanan ehit ve gazi yaknlarmz bu haktan yararlanmaya devam edecek olup, mevzuat sebebiyle bu haklardan yararlanamayan ehit ve gazi yakn tekilat mensuplarmzn da bu kapsama alnmas salanmtr. (Tüm ehit yaknlar, tüm gaziler ve gazi yaknlar, 15 Temmuz gazileri ve yaknlar.)

Mevcut yönetmelikte personelimizin yaknlarnn salk nedeniyle atanma mazereti sadece kendi, e ve çocuklar ile snrl iken, yeni düzenleme ile personelimize, evin tek çocuu olmas ve mahkeme ile vasi tayin edilmesi artyla anne ve babasnn salk mazereti nedeniyle, tek karde olmas ve mahkeme ile vasi tayin edilmesi artyla kardeinin salk mazereti nedeniyle atama talebinde bulunmas hususu düzenlenmitir.

- Genel dare Hizmetleri Snfna atanabilme daha kolay hale getirildi

Personelin einin çakl kadro olarak görev yapmas halinde, çalt ilin hizmet süresini tamamlamas ve talep etmesi durumunda, Emniyet tekilatnda Genel dare Hizmetleri Snfna atanabilmesinin daha kolay hale getirildii bilgisi verilen açklamada, personelin, ilköretim, ortaöretim veya üniversite son snfa geçecek çocuu olmas durumunda, ipka taleplerinin kabul edilmesinin düzenlemede yer ald vurguland.

Personelin tabi olduu 2 bölge üzerinden gerçekletirilen atama ve yer deitirme uygulamasnn, personelin atand birimde çok uzun süreli çalmasna sebep olduu hatrlatlan açklamada, unlar kaydedildi:

Uzun süreli çalmann beraberinde getirdii olumsuzluklar bertaraf etmek, atama ve yer deitirme sistemini daha dinamik bir yapya kavuturmak amacyla mevcut uygulamadaki 1. Bölge (Bat) ve 2. Bölge (Dou) olarak iki bölgeye ayrlan iller; kendi arasnda 2 gruba ayrlm, illerimiz toplam 4 grupta snflandrlmtr. Yaplan düzenleme ile personelin ülke genelinde daha adaletli ve hakkaniyete uygun istihdam edilmesi, personelin istedikleri illerde görev yapmasnn önünün açlmas ve personel arasnda huzursuzlua yol açan uygulamalarn önüne geçilmesi amaçlanmtr.

Uygulama ile personelin meslek hayat boyunca tüm bölge ve gruplarda belli bir sra dahilinde görev yapmasnn hedeflendii, bununla birlikte tekilatta halen görev yapan personelin mevcut yönetmelikteki 2 bölgeli sisteme tabi olmas, aile düzenini ve çalma hayatn buna göre planlam olmas nedeniyle, bahse konu uygulamaya 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren kademeli olarak geçi yaplaca belirtildi.

Halen tüm rütbelerdeki personelden sras gelenler için zaten 2nci ark görevi uygulamasnn yapld aktarlan açklamada, bu deiiklik ile bir personelin meslek hayat boyunca merkezden en fazla 4 atamaya tabi tutulaca, daha sonra kendi istei ile tercihlerine göre atama talep edebilecei bildirildi.

Ana Sayfaya Git