Postacılar yürüdü Diyarbakır birinci!

Doğu ve Güneydoğu illerinden 5'i kadın 34 postacının katıldığı yarışma kıyasıya mücadeleye sahne oldu. 10 kilometrelik parkurda PTT Diyarbakır Şubesinden Erdal Acu birincilik elde etti.

Haberler 13.04.2018 - 09:50 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Elazda, Balkan Ülkeleri Posta Datclar Yürüyüü için Dou ve Güneydou bölge seçmeleri yapld.

Kültür Parktaki yürüyü alannda düzenlenen bölge seçmelerinde, bu yl 47ncisi düzenlenecek Balkan Ülkeleri Posta Datclar Yürüyüünde Türkiyeyi temsil edecek kadn ve erkek yarmaclar için Türkiye finaline katlacaklar belirlendi.

Dou ve Güneydou illerinden 5i kadn 34 postacnn katld yarma kyasya mücadeleye sahne oldu.

Diyarbakr birinci oldu

Kadnlar kategorisinde 5 kilometrelik parkurda PTT Siirt ubesinden Havva Göl Ok, erkekler kategorisinde 10 kilometrelik parkurda PTT Diyarbakr ubesinden Erdal Acu birincilik elde etti.

Türkiye Atletizm Federasyonu Temsilcisi Mustafa Cihan, posta datclar yürüyüünün dünyada 1977, Türkiyede ise 1981 ylndan itibaren yaplmaya balandn belirtti.

Yarmann esas amacnn postaclarn halkla bütünlemesini salamak, sosyal dayanmay güçlendirmek ve motivasyonlarn arttrmak olduunu ifade eden Cihan, Burada dereceye giren sporcularmz Türkiye finaline katlacak. Oradan da ilk 6ya giren sporcular yurt dnda yaplacak Balkan Ülkeleri Posta Datclar Yürüyüünde ülkemizi temsil edecekler. dedi.

- Bölge seçmeleri birincileri

Bölge seçmelerinde kadnlar kategorisinde birinci olan Ok, yarmaya 2016 ylnda da katldn ve iki kez birinci olduunu söyledi. Ok, Hedefim kendim, kendimle yaryorum. nallah Türkiye finallerinde de iyi bir sonuç alrm. dedi.

Erkekler kategorisi birincilik kazanan Acu da Güzel bir organizasyon, birinci olduum için çok mutluyum. Son iki senedir sürekli çalyorum. Sabah ve akam, günde 10-15 kilometre aras antrenman yaparak yarmaya hazrlandm. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git