Poyraz'ın katilinin örgüt ilişkisi!

HDP İzmir İl binasını basıp, Deniz Poyraz'ı (38) öldüren Onur Gencer'in, polis ekiplerinin çalışması sonucu, herhangi bir örgütle bağlantısının henüz tespit edilemediği bildirildi.

Haberler 23.06.2021 - 00:53 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Gencerin ailesi ve akrabalarnn yan sra eskiden çalt Kemalpaa Devlet Hastanesindeki mesai arkadalarnn da ifadesine bavurulduu, geriye dönük olarak saatlerce güvenlik kameras kayd inceledii ve saldrgann balantlarnn aratrld belirtilirken, u ana kadar herhangi bir örgüt izine rastlanmad kaydedildi.

Olay, 17 Haziranda saat 11.00 sralarnda, çankayada meydana geldi. hannn 2nci katndaki HDP l Bakanlnda, eski salk çalan Onur Gencer, partide çay servisi yapan ve annesi rahatsz olduu için, yerine 1 günlüüne çalmaya gelen Deniz Poyraz tabancayla ate edip öldürdü. Silah sesleri üzerine adrese polis ve salk ekipleri sevk edildi. Polis, binann bulunduu sokan çevresini güvenlik eridiyle çevirip yaya geçiine kapatt. Saldrgan, polis tarafndan yakalanp gözaltna alnd.

ÖLDÜRME NYETYLE çER GRM

Silahl fotoraflar ortaya çkan katil zanls Onur Gencerin, emniyette ve savclkta verdii ifadede, binada kaç kii bulunursa bulunsun öldürme niyetiyle içeri girdiini söyledii örenildi. Gencerin, sosyal medyadan zaman zaman terör örgütü PKK sempatizanlaryla tartmalar yaadn belirttii de kaydedildi. Gencerin, ifadesinde, PKKdan nefret ediyorum. Zaman zaman sosyal medyada küfürleiyoruz. Bina çevresine birkaç kez keif için gittim. Binaya gittiimde orada birkaç kiinin olabileceini düündüm. Oraya PKKllarn gittiini bildiimden herhangi bir ayrm yapmayacaktm. Kim olsa ate edecektim. Silahmda olan 10 mermiyi de ateledim dedii örenildi.

Emniyetteki ilemleri sonras dün adliyeye getirilen Onur Gencer, 19 Haziranda tasarlayarak adam öldürmek suçundan sevk edildii adliyede tutukland. Deniz Poyraz ise ayn gün Hava ehitleri Kadifekale Camisindeki cenaze töreni sonras topraa verildi.

SAVCILIKTA DA AYNI FADEY VERM

Tutuklanan Gencerin savclkta verdii ifadede de olay herhangi bir örgütün yönlendirmesiyle yapmadn, kiisel olarak planladn söyledii örenildi. Gencerin ailesi ve akrabalarnn ifadesine bavuran, hem HDP il binas çevresinde hem de Gencerin gittii dier yerlerdeki güvenlik kameras kaytlarn inceleyen polis, saldrgann önceden çalt Kemalpaa Devlet Hastanesindeki mesai arkadalarnn da bilgisine bavurdu. Yaplan çalma kapsamnda, u ana kadar Gencerin herhangi bir örgütle balantsna rastlanmad.

YVSZ AV TÜFE BULUNDURMA RUHSATI VARMI

Öte yandan saldr sonras yeni bilgilere de ulald. Onur Gencerin evinde, polis tarafndan arama yapld. Arama sonucu 1 av tüfeiyle 1 kurusk tabanca ele geçirildi. Gencerin, yivsiz av tüfei bulundurma ruhsat ald ve yasal olarak avlanmak için bu tüfei kullanma izninin olduu örenildi.

KAMERA KAYITLARINA POLS NCELEMES

Polis ekipleri, HDP il binasnn çevresindeki 6 i yerindeki son 1 aya ait kamera kaytlarn incelemeye ald.

Ana Sayfaya Git