Prof. Kara: Çin'den gelen testlerin yanılma payı yüksek

Çin'den alınan korona virüsü testlerinin yanılma payının yüksek çıktığını açkılayan Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, kitlerin kullanıma sokulmadığını belirtti. Kara, "İspanya'nın en büyük hatası bu oldu, test etmeden kullanıma soktular. İspanya sağlık bakanı da çıktı, özür diledi" dedi.

Haberler 28.03.2020 - 11:19 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Ate Kara korona virüsü tedavisinde kullanlmas için çinden getirilen test kitlerinin yanlma paynn yüksek çktn ve almn durdurulacan söyledi.

Prof. Dr. Kara, katld televizyon programnda çinden alnan hzl testi aldk, testi denedik. Yanlma pay yüksek diye kullanma sokmadk. spanyann en büyük hatas bu oldu, test etmeden kullanma soktular. spanya salk bakan da çkt, özür diledi eklinde konutu.

VRÜSÜN DÜMANI GÜNE VE DETERJAN

Virüsün dümanlarnn güne ve deterjan olduunu da söyleyen Kara, Biz karmzdaki düman tandk m? Belli bir noktaya kadar tandk. Nedir bu düman? Özellii u ki güneten çok etkileniyor herhangi bir detarjandan çabuk etkileniyor ve annda parçalanyor. O nedenle de normal kullandmz sabun ve deterjan hemen ortadan kaldryor diye konutu.

çNDEN ALINAN BAZI KTLERDE SORUN VAR

Karann sözleri çinden getirilen 50 bin hzl tan kitinin akbetinin sorulmasna neden oldu. Salk Bakanlndan edinilen bilgiye göre, çinden numune olarak gönderilen baz kitlerde sorun yaand ancak alnan farkl kitler de oldu. 50 bin kitin kullanma sokulmayan kitlerden farkl olduu ifade edildi.

Ana Sayfaya Git