Provokasyon içerikli paylaşım yapan Safiye İ'nin ifadesi

Anıtkabir'de çektiği provokasyon içerikli görüntüyü sosyal medyada paylaşmasının ardından başlatılan soruşturma kapsamında tutuklanan Safiye İ, polisteki ifadesinde "Kullandığı ifadeler nedeniyle çok pişman olduğunu, bunun suç olduğunu bilmediğini" öne sürdü.

Haberler 24.07.2018 - 09:22 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Antkabirde çektii provokasyon içerikli görüntüyü sosyal medyadan paylamasnn ardndan açlan soruturma kapsamnda tutuklanan Safiye , polisteki ifadesinde kulland ifadeler nedeniyle çok piman olduunu, bunun suç olduunu bilmediini öne sürdü.

Safiye , gözaltna alnmasnn ardndan Ankara Emniyet Müdürlüü Güvenlik ube Müdürlüünde alnan ifadesinde, soruturma konusu Instagram hesabnn kendisine ait olduunu, yaklak iki yldr hesab kullandn, ifresini de bakasnn bilmediini belirtti.

Antkabire, halas ve iki kuzeninin sraryla gezmek amacyla gittiini bildiren Safiye , Ben gitmek istemiyordum. ifadesini kulland.

Videoyu kendi isteiyle çektiini kaydeden Safiye , Bana kimse yardm etmedi. Herhangi bir amacm yoktu. Bir anlk boluuma, cahilliime geldi. 8 yamdan beri kapalym. Yaklak 6 yldr da çaraf giyiyorum. Bu olay da herhangi bir provoke amaçl yapmadm. 20 Temmuzda Instagramdaki hesabma çekip attm ve yaklak 5 dakika sonra da görüntüleri hesabmdan sildim. Bu görüntüyü sadece arkadalarmla paylatm. beyannda bulundu.

Safiye nin ifadesi

Safiye , daha sonraki özür videosu diye bilinen videoyu kendisinin mi çekip paylatnn sorulmas üzerine ise u ifadeyi verdi:

Halam ve kuzenlerim çektiim videoyu gördükleri zaman videoyu kaldrmam için beni uyardlar. Ben de videoyu 5 dakika içinde kaldrdm. Ardndan ailem tarafndan özür videosu çekmem yönünde uyarldm. Ancak ben hiçbir anlam ifade etmeyecei ve videonun çoktan yaylm olduundan dolay çekmek istemedim. Ben çekmeyince kuzenim E.A, benim adma bu özür videosunu çekip kendi Instagram hesabndan büyük sayfalara att. Video içeriinde kullandm ifadelerden dolay çok pimanm. Bunun suç olduunu bilmiyordum. Herkesten çok özür diyorum.

Ankara Cumhuriyet Basavcl, Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürke yönelik Antkabirde çektii provokasyon içerikli görüntüyü sosyal medyadan paylamasnn ardndan Safiye . hakknda soruturma balatmt. Gözaltna alnan üpheli, dün tutuklanarak cezaevine gönderilmiti.

Ana Sayfaya Git