Psikolojimi bozuyorlar

Eşini öldüren doktor: Haberler psikolojimi bozuyor, savunma vermeyeceğim

Haberler 10.09.2019 - 11:02 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda avukat ei Müzeyyen Boylu Issy öldürdüü gerekçesiyle tutuklanan ve hakknda arlatrlm müebbet ile 3 yla kadar hapis cezas istemiyle dava açlan sank doktor Mesut Issnn yarglanmasna baland.

Diyarbakr 7. Ar Ceza Mahkemesinde görülen durumada, tutuklu sank Iss ve öldürülen avukat Issnn annesi Türkan Boylu ile avukatlar hazr bulundu.

Anne Boylu, ifadesinde olay görmediini belirterek, Beni evlatsz, kzmn çocuklarn ise annesiz brakan sanktan ikayetçiyim. Durumaya katlmak istiyorum. dedi.

Mahkeme, anne Boylu ile Aile Sosyal Politikalar Bakanl avukatlarnn durumaya katlma taleplerinin kabulüne karar verdi.

Sank Iss, savunmasnda olay gününden itibaren psikolojik sorunlar yaadn ve cezaevinde psikiyatrist tarafndan verilen ilaçlar kullandn ileri sürdü.

laçlarn yetersiz kalmas üzerine üst kurula sevkinin yapldn iddia eden Iss, bu nedenle savunma yapamayacan tedavisinin ardndan savunma yapabileceini aktard.

- Sann görgü tann tehdit ettii iddias

Olayn görgü tan olarak ifade veren B.K. ise 3 el silah sesi duymas üzerine çalt i yerinden dar çktn ve bir çocuun otomobilin kapsn açarak anne diye aladn, sann da yaklama sana da skarm diyerek, kendisine silah dorultup olay yerinden aracyla kaçtn öne sürdü.

Sann olay gecesi bindii taksinin oförü B.E. de sank Issnn arac hzl sürmesini istediini, kendisini emniyet birimine brakmasn söylediini ileri sürdü.

B.E, sann araçtan indii srada belinde silah olduunu gördüünü iddia etti.

- Sana maktul yaknlarndan tepki

çocuklarn eitimini sürdürdüü okuldaki sorumlu A.E, okula baladklar ilk dönemde sank ve maktulün çocuklarn beraber okula getirdiini, daha sonra ise bu durumun giderek azaldn gördüklerini aktard.

Cumhuriyet savcs hazrlad mütalaasnda, suçun vasf ve mahiyet ile mevcut delil durumunu dikkate alarak, sann tutukluluk halinin devam yönünde görü bildirdi.

Ailenin avukat Asli Pasinli, durumada cinayetin kronolojisi eklinde maktul ile sank arasnda evlilik, boanma davas ve olayn yaand geceye ilikin hazrlad sunumla savunma yaparak, sann tutukluluk halinin devam talebinde bulundu.

Mahkeme, sank Issnn tutukluluk halinin devamna, cezaevindeki tedavisine ilikin bilgi ve belge alnmas için yaz yazlmasna karar vererek, durumay erteledi.

Maktul yaknlar, duruma salonundan çk srasnda sank Issya tepkisini dile getirdi.

- stenilen ceza

ddianamede, tutuklu sank Mesut Iss hakknda nitelikli kasten öldürmek ve ruhsatsz ateli silahlarla mermileri satn alma, tama veya bulundurma suçlarndan arlatrlm müebbet ile 1 yldan 3 yla kadar hapis cezas isteniyor.

Doktor Mesut Iss, 19 Maysta merkez Kayapnar ilçesinde resmi nikahl ei ve boanma davalarnn sürdüü avukat Müzeyyen Boylu Issy 11 el ate ederek, öldürmütü.

Ana Sayfaya Git