Pusuları bertaraf eden tim: METİ

Jandarma Genel Komutanlığına bağlı mayın, el yapımı patlayıcı tespit ve imha timleri, 2016'dan bugüne kadar 1675 mayın ve el yapımı patlayıcıyı imha etti

Haberler 15.08.2020 - 00:44 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

MET personeli bugüne kadar 35 dönem mayn mühimmat EYP tahrip, 17 dönem de mayn EYP tespit imha kursu gördü. Uygulamal eimlerle MET personeline, yurt içi ve yurt d iç güvenlik harekat ile olas bir sava halinde, atlm, patlamam mühimmatn, kara maynlarnn, her türlü EYP ve bunlar ateleyen anahtar sistemlerinin tespiti, tehisi ve yerinde imha yöntemleri öretiliyor.

Jandarma Genel Komutanlna bal mayn, el yapm patlayc tespit ve imha timleri (MET) Türkiye snrlar içerisinde teröristlerin hain tuzaklarn bir bir bertaraf ederek 2016dan bugüne kadar 1675 mayn ve el yapm patlaycy (EYP) imha etti.

Terörle mücadelede zorlu iklim ve arazi koullarnda teröristlerle gece gündüz demeden mücadele eden jandarma MET personeli, katldklar kurslarda aldklar eitimle kendilerini sürekli yeniliyor.

Alnan bilgiye göre, 2016 yl genel atamalaryla göreve balayan Jandarma Genel Komutanlna bal MET personeli bugüne kadar 35 dönem mayn mühimmat EYP tahrip, 17 dönem de mayn EYP tespit imha kursu gördü.

Kurslara 70 subay, 635 astsubay, 875 uzman jandarma, 345 uzman erba katld.

Pusular bertaraf eden tim: MET

Mayn, el yapm patlayc tespit ve imha timleri, 6 hafta süren mayn mühimmat EYP tahrip kursunda, patlayc maddeler, tahrip, mayn bilgisi, EYP düzenekleri, temel mühimmat bilgisi, keif ve yerinde tahrip yöntemleri, olay yeri inceleme, harita bilgisi, ilk yard iki hafta süren mayn EYP tespit imha kursunda ise patlayc madde ve tuzaklarla mücadele ile olay yeri inceleme konularnda eitim alarak donanml hale getiriliyor.

Mayn mühimmat EYP tahrip kursunda 22 gün, mayn EYP tespit imha kursunda 7 gün MET personeline arazide uygulamal eitim veriliyor. Her iki kursta verilen uygulamal eitimlerle personel, yurt içi ve yurt d iç güvenlik harekat ile olas sava halinde, Kara Kuvvetleri Komutanl ve Jandarma Genel Komutanlnn envanterindeki atlm, patlamam mühimmatn, kara maynlarnn, yurt içi/yurt dnda güvenlik güçlerine kar kullanlan her türlü EYP ve bunlar ateleyen anahtar sistemlerinin tespiti, tehisi ve yerinde imha yöntemlerini öreniyor. Türkiyede 145 MET timi tarafndan bugüne kadar 1675 mayn ve EYP imha edildi.

Ana Sayfaya Git