PYD hiçbir zaman Suriye halkını temsil etmez

Suriye Ulusal Demokratik Bloku sözcüsü avukat Mumtaz el-Hasan, PKK'nın Suriye kolu PYD/YPG'nin isminin değiştirilmesine ilişkin, "Amerika, sadece Suriye'de PKK'ya yapmış olduğu yardımı meşru göstermek için bu ismi değiştirme ihtiyacı duydu." dedi.

Haberler 26.07.2017 - 13:13 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Hasan, AA muhabirine yapt açklamada, Türkiyedeki Suriyeli snmaclarn Amerikann tavsiyesiyle isim deiiklii yapan YPGnin tutumundan rahatsz olduunu bildirdi.

Türkiyenin Frat Kalkan Harekat sayesinde Suriyeliler için önemli bir özgürlük alan açtna dikkati çeken Hasan, benzer bir operasyonun Afrinde de gerçekletirilmesini istedi.

Hasan, terör örgütü PKKnn Suriyedeki uzants PYDnin Afrin için Esed rejimiyle anlatn belirterek, u an PYD ve PKK kuvvetleri Afrinin kendileri için en son ve en emniyetli yer olduunu düünüyor. PYD ve PKKnn hakim olduu Esedin hakim olduu yerlerde yaayan hiçbir halk onlarn davranlarndan ve yaklamlarndan rahat deiller. Sürekli halk rahatsz eden davran ve tutumlar bulunmaktadr. Bu Esedten bu yana böyle devam etti. ifadesini kulland.

Suriyede PYD/YPGnin isim deiikliinin kamuoyunu yanltmaya yönelik bir giriim olduunu vurgulayan Hasan, unlar kaydetti:

u an çok az sayda airetin katlmyla Suriye Demokratik Kuvvetleri adyla faaliyet gösteriyorlar. Bu ismi deitirerek bütün Suriyelileri kucaklayarak, aznlklar ve etnik mezhepsel farkllklaryla kabul edip kendi bünyelerinde eriten bir toplulukmu gibi dünya kamuoyuna yanstmak istediler. Bunu yaparken Amerikann önerisi ve emriyle bu gerçekleti. Amerika, sadece Suriyede PKKya yapm olduu yardmn meruluunu kamuoyu ile daha rahat paylasn diye bu ismi deitirme ihtiyac duydu. Suriye halkn aldatp kandracaklarn zannediyorlar Suriye halknn aklyla alay eder gibi bir durum var. Suriye bunu daha önce bunlar tecrübe etti, PYD hiçbir zaman Suriye halkn temsil etmez ve edemeyecektir.

- Suriye halkn temsil etmiyorlar

Suriye Özgür Mühendisler Sendikas Halep Bakan Abdulaziz Hamdan da Türkiyenin kendi snrlarn koruyabilmesi için Afrin operasyonunu yapma hakkna sahip olduuna inandn söyledi.

Terör örgütü PKK/PYDnin Afrinde Suriyenin bölünmesi için çaba gösterdiini ve Akdenize geçen güzergah kontrol etme gayesi bulunduuna deinen Hamdan, öyle devam etti:

Suriyede onlarn karl yok hatta Kürt kardelerimiz de onlarn varln reddetmektedir. Bunlar kendi hedef ve çkarlarn ön planda tutuyor. Kendi menfaatlerinden çok baka ülkelerin menfaatlerini ön planda tutuyor. Kuzey Suriyeden Afrin araclyla Akdenize bir koridor oluturulmak isteniyor.

PYD/PKKnn kamuoyunu yanltma amacyla isim deiikliine gittiine iaret eden Hamdan, Özellikle Suriye Demokratik Güçleri ismi yanltc ve hayali bir isimdir. Suriye ve Türk halkn bu isim üzerinden kandrmaya çalyorlar, bunu baaramayacaklar. Özellikle Kandilde oluturulan PKKl ekip bunlar yönetiyor. D ülkelerin istihbaratçlarnn yönettii bir güç ve kuvvet hiçbir zaman Suriye halkn temsil edemez. ifadesini kulland.

Haseke Ulusal Devrim Güçleri ve Muhalifleri Topluluu Bakan Hiam el-Mustafa ise terör örgütü PKK/PYDnin Suriyedeki ütopik hayallerine kavuamayacan dile getirdi.

Suriyedeki güçlerin birleme plan bulunduunu anlatan Mustafa, farkl ülkelere taeronluk yapan PKK/PYDnin Suriye halk nezdinde itibar kalmadn kaydetti.

Ana Sayfaya Git