PYD/PKK, Münbiç'te sözde yönetim ilan etti

PYD/PKK, Suriye'nin kuzeyindeki Münbiç ilçesinin idaresini üstleneceğini iddia ettiği bir sözde "sivil yönetim" kurdu.

Haberler 13.03.2017 - 09:56 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Münbiçteki gelimeler ilk olarak, Suriye-Türkiye snrndaki Kobani (Ayn el-Arab) ilçesinde terör örgütü PYD/PKKnn sözde sorumlusu Ewwas Elinin, Rus basnna yapt açklamayla ortaya çkt.

SVL YÖNETM LANI

Eli, Münbiçte örgütün özerk yönetim kuracan açklad. Örgütün oluturduu kurululardan Suriye Demokratik Güçleri (SDG) tarafndan Münbiçte tertiplenen organizasyonda, günlük hizmetleri salayp yönetimi üstlenecei iddiasyla sözde sivil yönetim kurulduu ilan edildi. Açklama, örgütün sosyal medya hesaplarndan yazl olarak yapld. Türkiyeye yönelik karalayc konumalarn yapld toplantda, ABDye teekkür edildi.

MÜNBS ASKER MECLS

ABD ile PYD/PKK, mensuplarnn ilçedeki varln Türkiyenin tepkileri nedeniyle SDG ve Münbiç Askeri Meclisi gibi isimler ardna saklamaya çalyor. Örgüte askeri yardmlar devam eden ancak bunu inkar eden ABDnin özel kuvvetleri, Türk Silahl Kuvvetleri ve Özgür Suriye Ordusunun Münbiçe yönelmesinden endie ederek ilçenin kuzeyinde set oluturmutu.

ABD ile koordineli hareket eden Rusya da örgüt ve Bear Esed rejimine arabuluculuk yaparak, Münbiçin batsndaki Frat Kalkan güçlerinin önününde rejim güçlerinin set kuracan ilan etmiti. Böylece Münbiçteki PKK/PYD varl, Frat Kalkanna kar ABD, Rusya ve Esed rejiminin korumasna alnmt.

Ana Sayfaya Git