PYD/PKK'dan ibadethanelere hain saldırılar

Çocuk yaşlı, kadın erkek gözetmeksizin binlerce kişiyi katleden PYD/PKK, hain saldırılarında kutsal mekanları da hedef alıyor

Haberler 26.01.2018 - 00:43 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çocuk yal, kadn erkek gözetmeksizin binlerce kiiyi katleden PYD/PKK, hain saldrlarnda ibadethaneleri de hedef alyor.

Suriyenin Afrin bölgesindeki PYD/PKK mensubu teröristlerce Kilise dün akam saatlerinde gerçekletirilen saldrda roket isabet eden üç asrlk çalk Camisinde namaz klan 2 kiinin yaamn yitirmesi, eli kanl terör örgütünün bugüne kadar kutsal mekanlara yönelik saldrlarn yeniden gündeme getirdi.

Dou ve Güneydou Anadolu bölgelerinde yllardr yüzlerce camiyi tahrip edip yakan ve mühimmat deposu olarak kullanan PKK, camilerde ibadet eden cemaat ile imamlar da katletti.

Baz kiliseleri de tahrip eden eli kanl terör örgütünün, Diyarbakrn Silvan ilçesine bal Yolaç (Susa) köyünde 26 Haziran 1992de camide ibadet eden masum 2si çocuk 10 kii ile 5 Temmuz 1993te Erzincann Kemaliye ilçesine bal Babalar köyünde aralarnda camiden çkan vatandalarn da bulunduu 33 kiiyi katletmesi, hafzalardan silinmedi.

- BR YILDA 135 CAMY TAHRP ETTLER

7 Haziran 2015teki Milletvekili Genel Seçiminin ardndan krsaldaki saldrlarn ehir merkezlerine ve ilçelere tayan, çukur kazp barikat kuran, yollara, çukurlara ve barikatlara patlayc tuzaklayan PKKl teröristler, yaam hiçe sayan saldrlarnda ibadethaneleri de hedef ald.

PKKl teröristler, rnak kent merkezi ile Cizre, dil ve Silopi, Diyarbakrn Sur, Mardinin Nusaybin ilçelerindeki saldrlarnda 135 camiyi tahrip etti.

- 500 YILLIK CAMY K KEZ ATEE VERDLER

Diyarbakrn Sur ilçesinde 1516-1520 yllarnda dönemin Vali Bykl Mehmet Paa tarafndan yaptrlan ve kubbelerinin kurunla kapl olmas dolaysyla Kurunlu diye de anlan, kentteki ilk Osmanl eseri Fatihpaa Camisi, yaklak 2 yl önce PKKl teröristlerce 2 kez atee verildi. Bu saldrlar nedeniyle tarihi cami büyük zarar gördü.

Teröristler, Surda 2015 ylnda aralarnda 2 kilisenin de bulunduu 11 tarihi esere zarar verdi.

rnakn Cizre ilçesinde de 2 yl önce teröristlerin üs olarak kulland ve kaçarken atee verdikleri eyh Abdurrahman Camisi ksmen kullanlamaz hale geldi.

PKKl teröristler, Mardinin Nusaybin ilçesindeki Frat ve Abdulkadir Paa mahallerinde ezan susturduklar camilerin hoparlörlerinden sözde örgüt mar çald.

Krsaldaki PKKl teröristlere ait ortaya çkan görüntülerde, 4 teröristin namaz ile alay edii ve onlar izleyen bir grup teröristin de gülüü yer almt.

- ÖRGÜTÜN CAMDEK KRL OYUNU

Muta 15 Haziran 2016da Kzlaaç Jandarma Karakoluna saldr düzenleyen PKKl teröristlerin öle saatlerinde namaz klmak için gelenleri rehin aldktan sonra camiden karakola ar silahlarla ate açt. Bir korucunun ehit olmas, 3 korucunun da yaralanmasyla sonuçlanan saldrda terör örgütünün kirli plan, güvenlik güçlerinin dikkati sayesinde önlendi.

- MAMLARI KATLETTLER

Diyarbakrn Eil ilçesinde 23 Austos 1992de Fevziye Camisinde imam olarak görev yapan Ali Elbahadr, Lice yolunda PKKl teröristlerce araçtan indirilip katledildi.

Arnn Doubayazt ilçesinin Uzunyaz Köyünde imam olan Ramazan Bozda (30), 25 Kasm 2017de teröristlerce öldürüldü.

- KURAN-I KERM YAKILARAK SAKALLI VATANDALAR HEDEF ALINDI

Terör örgütü PKK yandalar, 6-7 Ekim 2014te Ayn el Arap bahanesiyle bölgede düzenledikleri izinsiz gösterilerde birçok yerde Kuran- Kerim ile dini kitaplar yakt. Ayrca Kuran- Kerim dersi verilen dernekler, sakall vatandalar ve örtülü kadnlar, örgüt mensuplarnca hedef alnd.

- CAMLER MÜHMMAT DEPOSU OLARAK KULLANILDI

Mardinin Nusaybin ilçesinde 2014 ylnda PKK terör örgütünün gençlik yaplanmas tarafndan karargah gibi kullanlan emsettin Yosma Camisinin abdest alnan yerin üstünde 24 molotofkokteyli ele geçirildi. Cami içi ve çevresinde yaplan incelemede, üstü seccade ile örtülü çok sayda roketatar, uzun namlulu silah, bu silahlara ait mermi ve örgütsel doküman ele geçirildi.

Diyarbakrn Silvan ilçesinde Demirkuyu Mahallesi Toklar mezrasndaki cami ve çevresinde 2015 ylnda çok sayda tüpün içine yerletirilmi bomba düzenei, patlayc yapmnda kullanlan amonyum nitrat, uzun namlulu silaha ait mermi, örgütsel doküman, tbbi malzeme ve çeitli malzemeler bulundu.

- YURT DIINDAK CAMLERE YÖNELK SALDIRILAR

Almanyann Baden-Württemberg Eyaletinin Kornwestheim kentinde 7 Austos 2015de bir grup terör örgütü PKK üyesi, Avrupa Türk-slam Birliine (ATB) bal Merkez Camisinin lokaline saldrd.

Hollandann Dordrecht kentinde 24 Haziran 2016da Ayasofya Camisine bir grup tarafndan saldrda bulunuldu. Yaklak 15 kiinin saldrsna urayan Hollanda Türk Federasyonuna bal camide maddi hasar olutu.

Kanadann Montreal kentindeki bir Türk camisinin girii ve duvarlarna 4 Eylül 2016da kimlii belirsiz kii ya da kiilerce terör örgütü PKKnn propagandasn yapan yazlar yazld.

Almanyann Kuzey-Ren Vestfalya eyaletinin Minden kentindeki Diyanet leri Türk slam Birlii (DTB) Yeil Cami ve Saksonya eyaletinin Leipzig kentindeki DTB Eyüp Sultan Camisine 3 gün önce yaplan saldrlarda, atlan talardan cami derneinin camlarnn krld ve duvarlara yazlar yazld görüldü.

Hollandada PYD/PKK yandalarnca önceki gün Rotterdamda Geylani Hizmet Vakfna bal camiye düzenlenen saldrda caminin camlar krld ve duvarlarna terör örgütüyle balantl yazlar yazld.

Almanyann Frankfurt kentinde dün terör örgütü PYD/PKK yandalarnca DTBe bal Eyüp Sultan Camisine sabaha kar düzenlenen saldrda, cami kapsna tehdit mesajlar yazld tespit edildi.

- AFRNDE CAMLER ZORLA KAPATTILAR

PYD/PKK, Afrin ilçesinde 64 camiyi zorla ibadete kapatt. Cami cemaatini taciz eden terör örgütü, igal ettii tüm bölgelerde çocuklara yönelik yaz dönemi Kuran kurslarn yasaklad.

PYD-YPGliler, Suriyenin Haseke kentinde bulunan edadi kasabasnda igal ettikleri bir camiye ayakkablaryla girdi. Camide namaz ve slam ile dalga geçen teröristler fotoraf çektirerek sosyal paylam sitelerinde yaynlad.

Ana Sayfaya Git