PYD/PKK'ya kış ve baharda ağır darbe

Halkın huzur ve güvenliği için yurt içi ve dışında yürütülen faaliyetlerle terör örgütü PYD/PKK'ya ağır darbe vuran güvenlik güçleri, yılın ilk 3 ayında düzenlenen operasyonlarda örgütün sözde sorumlularının da aralarında bulunduğu 3 bin 623 teröristi etkisiz hale getirdi.

Haberler 14.04.2018 - 11:18 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiyenin bar ve huzurunu bozmaya yönelik saldrlar düzenleyen, sivilleri, çocuklar dahi hedef almaktan çekinmeyen PYD/PKKya yönelik yln ilk 3 aynda yurt içi ve dnda gerçekletirilen operasyonlarda 3 bin 623 örgüt üyesi etkisiz hale getirildi.

Türk Silahl Kuvvetleri (TSK) ve Emniyet Genel Müdürlüünün (EGM), ülkenin huzur ve kardeliini bozmaya çalan terör örgütlerine yönelik takibi kararllkla devam ediyor.

Milli stihbarat Tekilatnn (MT) da i birliiyle yl boyunca gece gündüz demeden ehir merkezleri ve krsal alanlarn yan sra yurt dnda da teröristlerin peini brakmayan, haftalarca arazide kalarak operasyonlarn sürdüren güvenlik güçleri, terör örgütüne 2018in ocak, ubat ve mart aynda da ar darbe vurdu.

AA muhabirinin derledii bilgiye göre, 1 Ocak-31 Mart tarihlerinde, PKKnn saldrlarnda 65 güvenlik görevlisi ehit dütü. Ayn süreçte 17 sivilin yaamn yitirdii terör saldrlarnda, 139 kii de yaraland. Operasyon ve saldrlarda yaralanan 93 asker ise tedavi altna alnd.

- Üç ayda 3 bin 623 terörist etkisiz hale getirildi

Güvenlik güçleri, ülkenin bar ve huzurunu bozmaya yönelik saldrlar düzenleyen terör örgütüne yurt içi ve dnda hava ve kara operasyonlaryla karlk verdi.

Yln ocak, ubat ve mart aylarndaki operasyonlarda 3 bin 623 PKKl terörist etkisiz hale getirildi.

PKK ve örgütün ehirlerdeki yaplanmasna yönelik pek çok ilde yln ilk 3 aynda düzenlenen operasyonlarda gözaltna alnan 2 bin 113 zanldan HDP ve DBPli yöneticilerin yan sra DTK E Bakan Leyla Güvenin de aralarnda bulunduu 667si tutukland.

- Operasyonlar kara kta da sürdü

TSKnin Dou ve Güneydou Anadolu bölgeleri bata olmak üzere yurt içi ve dnda yürüttüü operasyonlar, zorlu arazi koullar ve çetin k artlarnda dahi hz kesmeden sürdü.

Bölgede, herhangi bir ihbar ya da istihbarat beklemeksizin üphe uyandran adreslerin dnda karla kapl da ve sarp arazileri de didik didik arayan Mehmetçik, Tunceli, Erzincan, Erzurum, Ar, Kars, Hakkari, rnak, Diyarbakr, Mardin, Bitlis ve Van krsal bata olmak üzere teröristlerce kullanlan snak, barnak, depolar belirleyip imha etti.

Yurt içinde teröristlerin k üslenmesine frsat vermeyen Mehmetçik, hava artlarndaki olumsuzluklara ramen operasyonlar kararllkla yürüttü.

- Yurt dndaki terör kamplarna bahar operasyonu

Baharda da teröristlerin peini brakmayan TSKnin Irakn kuzeyindeki terör örgütü PKK kamplarna yönelik 10 Marta balatt operasyonlar, zorlu arazi koullarna ramen baaryla devam ediyor.

Hakkarinin Yüksekova ilçesindeki 3. Piyade Tümen Komutanlna bal 34. Hudut Tugay Komutanl ile Da ve Komando Tugay Komutanlnn PKKl teröristlerin snrn Irak tarafndaki kamplarna yönelik balatt hava destekli operasyon kararllkla sürüyor.

Saldr hazrlndaki teröristlere göz açtrmayan güvenlik güçleri, geçi güzergahlarn da takibe alarak örgüt mensuplarna adeta nefes aldrmyor.

Martta yaklak 20 günde 68 örgüt üyesinin etkisiz hale getirildii bölgede teröristlerin kulland 67 barnak ve snak da imha edildi.

- Sözde sorumlular ar darbe ald

Güvenlik güçleri, yurt dnda olduu gibi ülke genelinde de terör unsurlarn yok etmek için çalmalara ara vermiyor.

Dou ve Güneydou krsalnda hava ve kara operasyonlaryla teröristlere hem personel hem de ciddi lojistik kayb yaatan güvenlik güçleri, örgütün bir çok sözde sorumlusunu da etkisiz hale getirdi.

Diyarbakrn Lice ilçesinde 1 ubatta düzenlenen operasyonda etkisiz hale getirilen teröristin, arananlar listesinde mavi kategoride yer alan PKKnn sözde Amed eyalet sorumlusu Murat Üçer olduu tespit edildi.

Erzurumun Karayaz ilçesinde 2 Marttaki operasyonda etkisiz hale getirilen 4 teröristten birinin, terör örgütü PKKnn sözde Karayaz-Elekirt grup sorumlusu olan Adil kod adl Tark en olduu belirlendi.

rnakta iç güvenlik operasyonlarnda 18 Martta öldürülen bölücü terör örgütü mensubu 3 kadn teröristten birisinin sözde YJA star sorumlusu, dierinin de sözde Gabar cephe sorumlu yardmcs olduu bildirildi.

- ehitlerin kan yerde kalmad

Batmann Sason ilçesinde 22 Martta etkisiz hale getirilen ran uyruklu Agit kod adl teröristin, terör örgütünün bombacs olduu belirlendi. Bu teröristin, Kozluk ilçesinde öretmen enay Aybüke Yalçn ve çukurca Jandarma Karakol Komutan Jandarma Astsubay Üstçavu Yakup Akda ile 4 asker ve bir sivilin ehit dütüü saldrlardaki bomba düzeneklerini hazrlad tespit edildi.

Hatayn Arsuz ilçesi Amanos Dalarnda 26 Martta gerçekletirilen hava destekli operasyonda etkisiz hale getirilen 11 teröristten 2sinin çileri Bakanlnn Aranan Teröristler Listesinde mavi ve gri kategorilerde yer ald saptand.

Tuncelinin Pülümür ilçesi krsalnda 27 Marttaki operasyonda ölü ele geçirilen 7 teröristten birinin Aranan Teröristler Listesinde turuncu kategorisinde yer alan örgütün sözde Nazmiye Gücü Sorumlusu olan Mahir kod adl Cihan Kt, birinin de gri kategorideki Baran kod adl Haydar Gül olduu belirtildi.

- Krmz kategorideki terörist 47 günlük yuvay ykm

Ocak, ubat ve mart ayndaki baarl operasyonlarla örgütün bir çok sözde sorumlusunu etkisizletiren güvenlik güçleri, nisanda da örgüt mensuplarna geçit vermiyor.

Güvenlik güçlerince Tunceli krsalnda 5 Nisanda düzenlenen operasyonda etkisiz hale getirilen 7 terörist arasnda, çileri Bakanlnn Aranan Teröristler Listesinde gri kategoride yer alan Soro Amed kod adl Mehmet Reber çetin ve Harun Munzur kod adl Maallah Malazgirtin yan sra krmz kategorideki Panzer Kemal kod adl Medeni Saylgann (40) da olduu ortaya çkarld.

PKKnn sözde Erzurum saha sorumlusu olan ve 4 milyon lira ödülle aranrken etkisiz hale getirilen Saylgann, örgütün sözde Hatay-Amanos saha sorumlusuyken 8 yl önce skenderunda 7 askerin ehit düürülmesi ve Osmaniyedeki saldrda 47 gün önce evlenen Temen Cumhur Akdan lojmann balkonundaki ei Pnar Akdan (23) ehit edilmesinin de aralarnda yer ald 16 terör olayna kart saptand.

Saylgann da etkisiz hale getirildii operasyondan bir gün sonra ise Hatayn Dörtyol içesi krsalndaki bir baka operasyonda, Arananlar Teröristler Listesinin krmz kategoride yer alan PKKnn sözde Amanos saha sorumlusu Wedat-Amed kod adl Seyithan Sinet etkisiz hale getirildi.

Böylece örgütün eski ve yeni sözde Amanos saha sorumlular etkisiz hale getirilmi oldu.

- Afrin bölgesi teröristlerden temizlendi

TSK, bu operasyonlarn yan sra hudut güvenlii ve bölgede istikrar salamak maksadyla Suriyenin kuzeybatsndaki Afrinde YPG/PKK-DEA mensuplarn etkisiz hale getirmek, dost ve karde bölge halkn teröristlerin bask ve zulmünden kurtarmak üzere 20 Ocakta balatt Zeytin Dal Harekatn sürdürüyor.

Mehmetçik, Türk Polisi ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO), harekat ile karadan zrhl araçlar, tank ve frtna obüsleri, havadan da F-16 sava uçaklar, nsansz Hava Araçlar (HA) ve Silahl nsansz Hava Araçlar (SHA) desteiyle Afrin ve çevresini teröristlerden temizledi.

TSK, insani yardmlarn bölgeye eriimini salayarak, Afrinde hayatn normale dönmesi için çalmalara devam ediyor.

Ana Sayfaya Git