Rıza'ya ceza indirimi!

DİYARBAKIR'da, 17 yaşındaki Ş.Y.'yi kaçırıp, cinsel istismarda bulunarak hamile bıraktığı iddiasıyla, 25 yıl hapis istemiyle tutuklu yargılanan sanık A.K., mağdurun rızası ile cinsel ilişkiye girdiği gerekçesiyle 4.5 yıl hapis cezasına çarptırılıp, tahliye edildi.

Haberler 31.12.2016 - 09:40 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Balar lçesinde ailesi ile birlikte yaayan 17 yandaki .Y., uzun süre adet görmedii için 2013 ylnda annesi tarafndan hastaneye götürüldü. Muayenede 3 aylk hamile olduu ortaya çkan .Y., kuzeni aracl ile tant 30 yandaki A.K.nin cinsel istismarna uradn söyledi. ikayet üzerine olayla ilgili soruturma balatlrken, madur .Y., devlet korumas altna alnd yurtta bir kz bebek dourdu. Soruturma kapsamnda gözaltna alnan üpheli A.K. ise, madurla cinsel ilikiye girmediini ve cinsel istismarda bulunmadn söyledi. Bunun üzerine üpheli, madur ve bebekten kan örnekleri alnarak laboratuvara gönderildi. ncelemede, üpheli ve çocuk arasnda baba-çocuk, madur ile çocuk arasnda ise anne-çocuk ilikisi tespit edilince, A.K. tutukland.

SAVCI 25 YIL HAPS STED

Soruturmay 20 Temmuz 2015 günü tamamlayan savclk, üpheli A.K.nin olay günü zorla araca bindirdii genç kza ilaçl su içirerek baylttn ve götürdüü bo bir evde tecavüz ettiini kaydederek, Kiiyi hürriyetinden yoksun klma ve çocuun nitelikli cinsel istismar suçlarndan 25 yla kadar hapisle cezalandrlmasn istedi.

BEN LK ARAYAN OYDU

ddianamenin kabulünün ardndan tutuklu sank A.K.nin yarglamas 1inci Ar Ceza Mahkemesinde yapld. 14 Ocak 2016 günü yaplan ilk durumada ifadesi alnan A.K., madurun kuzeni ile arkada olduunu belirterek kendini öyle savundu:

Telefonumu kuzeninden alm. Beni ilk arayan oydu. Olay günü madurun kuzeni beni arayarak Sümerpark civarna çard. Gittiimde madurun ailesi ile birlikte orada olduunu gördüm. Yanlarna kadar gittim, konumadan ayrldm. O günden sonra hem madur, hem kuzeni ile 2-3 ay telefonla konutuk. Ben madur ile cinsel anlamda birlikte olmu, ilikiye girmi deilim.

Madur .Y. ise sann kendisini zorla arabasna bindirerek ilaçl su içirdiini, uyandnda tecavüze uradn anladn öne sürerek cezalandrlmasn istedi.

SAVCI RIZA LE DED

Son durumada esas hakknda görüünü açklayan savc, sann tecavüz ettiine dair madurun soyut iddias dnda delil bulunmadn, madur ve sann arkada olmalar nedeniyle rza dorultusunda cinsel birliktelik yaadklarn kaydetti. Savc, eylemin 15 yandan büyük çocua kar rzas ile cinsel ilikiye girmek suçunu oluturduunu belirterek, A.K.ye 6 aydan 2 yla kadar hapis cezas verilmesini istedi.

4.5 YIL HAPS VE TAHLYE

Kararn açklayan Mahkeme, sank A.K.nin Kiiyi hürriyetinden yoksun klma suçundan bereatine hükmetti. San Reit olmayan kiiyle cinsel iliki suçundan, üst snrdan ve bir kez artrm uygulayarak 4.5 yl hapis cezasna çarptran Mahkeme, A.K.nin tahliyesine de karar verdi.

Ana Sayfaya Git