Raco Beldesi Ypg'den Alındı

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve ÖSO, Zeytin Dalı Harektı'nda Afrin'in Raco belde merkezini ele geçirdi. Çatışmaların yer yer sürdüğü operasyonda ÖSO üyeleri, rejim bayrağını indirdi. Panik olan terörist telsizlerinden, "Burası düşerse, Afrin'e kadar durduramazsınız" anonsları duyuldu.

Haberler 04.03.2018 - 11:05 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türk Silahl Kuvvetleri (TSK) ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO), Afrinin stratejik öneme sahip Raco belde merkezine girerek bölgenin büyük bölümünü kontrolüne ald. Belde merkezinde direnmeye çalan az saydaki teröristle çatmalar sürüyor.

SABAHIN ERKEN SAATLERNDE OPERASYON

TSK ve ÖSO, Afrinin kuzeybatsndaki Raco belde merkezine sabahn erken saatlerinde operasyon balatt. Terör örgütü YPG/PKK-DEA, iddetli çatmalardan sonra belde merkezinden çekilmeye balad.

ÖSO unsurlar ele geçirdikleri belde merkezinin büyük bölümünü kontrollerine alrken, az saydaki noktada direnmeye çalan kadn teröristlerle yer yer çatmalar yaanyor. Belde merkezinde mayn arama ve temizleme çalmalar da sürüyor.

TEÖRSTLERN TELSZNDEN PANK ANLARI

Mehmetçik ve ÖSO birliklerinin ilerleyiini gören terör örgütünün sözde yöneticileri, Racodaki teröristlere telsizden acil anons geçti, Buras düerse, Afrine kadar durduramazsnz ifadesini kulland.

ASKER KAYNAKLAR: LERLEY SÜRÜYOR...

Anadolu Ajansnn duyurduu TSK ve ÖSO güçlerinin Raco kent merkezine girdii haberi askeri kaynaklar tarafndan da doruland. Askeri kaynaklar merkezde ilerleyiin devam ettiini, yer yer çatmalar yaandn, birliklerinin özellikle sivillerin zarar görmemesi için çok büyük hassasiyet gösterdiini söylediler. Ayn kaynaklar, Birliklerimiz, planland ekilde harekat sürdürüyor dediler. Atak helikopterleri de teröristlerin kaç yollarn vurarak bask kurmaya devam etti.

RACODA çATIMA ANLARI

Raco merkezinden teröristlerin önceden kulland tahmin edilen 5 katl bir binay ele geçiren ÖSO güçleri, buradan keskin nianc olduklar belirtilen teröristlerin bulunduu baka bir binay ate altna ald. Öte yandan ÖSO güçleri ile teröristler arasnda Raco merkezinde çatmalarn devam ettii belirtiliyor.

Terör unsurlar beldeden çekildi. Raconun merkezine giren ÖSO askerleri bir binann üstünde bulunan Suriye Rejim bayran gönderden indirerek ayaklar altnda çinedi. Askerler, te Raconun kalbinde rejim bayra gözlerinizin önünde onu indiriyor ve ayaklarmzn altna alyoruz dedi. TSK ve ÖSO güçleri Zeytin Dal Harekat kapsamnda Afrine doru ilerlerken, YPG/PKKden 2 belde merkezi, 93 köy, 6 mezra, 21 da ve 1 tepe de kurtard.

CNDERES KISKACA GRD

ÖSOnun Racoya giren birliinin komutan Mecit Ebu el Nur, bu beldenin önemine bal olarak her tarafa çok sayda mayn döendiini, buna ramen iddetli çatmalardan sonra beldeyi ayrlkç teröristlerden temizlediklerini söyledi.

Mecit Ebu el Nur, bugün afakla balattklar harekatla iki saatlik iddetli çatmann ardndan stratejik öneme sahip olan bir dan kontrolünü saladklarn söyledi. ÖSO Sözcüsü Ebu el Nur, ÖSOnun Cinderes mihverinde bulunan Ramadiye ve Cemilek köylerinin ele geçirilerek, Cinderes bölgesinde bulunan PKK/YPGli teröristlerin kskaca alndn söyledi.

Racoya askerlerle birlikte görüntüleri kaydeden bir ÖSO askeri de Raconun tamamen kontrol altna alndn belirterek, Bu da PYDnin Racodaki karargah dedi.

Ana Sayfaya Git