Ramazan "serin" başlıyor

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu "Serin ve yağışlı havanın ramazan ayının ilk haftası boyunca yurdun büyük bir bölümünde etkili olması, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlarla birlikte hava sıcaklıklarının Türkiye genelinde mevsim normallerinin 2–5 derece altında seyretmesi öngörülüyor"

Haberler 27.05.2017 - 09:26 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Orman ve Su leri Bakan Veysel Erolu, Serin ve yal havann ramazan aynn ilk haftas boyunca yurdun büyük bir bölümünde etkili olmas, saanak ve gök gürültülü saanak yalarla birlikte hava scaklklarnn Türkiye genelinde mevsim normallerinin 25 derece altnda seyretmesi öngörülüyor. ifadesini kulland.

Erolu, ramazan aynda beklenen hava durumuna ilikin yapt yazl açklamada, ilk günlerde hava scaklklarnn Türkiye genelinde mevsim normallerinin altnda olmasn beklediklerini, ramazann ikinci yarsnda ise uzun vadeli verilere göre hava scaklklarnn ülke genelinde artaca ve mevsim normallerinin üzerine çkacann tahmin edildiini bildirdi.

Ramazann ilk haftasna ilikin tahminleri aktaran Erolu, unlar kaydetti:

HAVA SERN OLACAK

Serin ve yal sistemin etkisine giren yurdumuzda, hafta sonu yurdun büyük bölümünde görülecek yalarla birlikte hava scaklklarnn tekrar azalaca ve mevsim normallerinin altna düecei tahmin ediliyor.

Serin ve yal havann ramazan aynn ilk haftas boyunca yurdun büyük bir bölümünde etkili olmas, saanak ve gök gürültülü saanak yalarla birlikte hava scaklklarnn Türkiye genelinde mevsim normallerinin 25 derece altnda seyretmesi öngörülüyor.

Önümüzdeki hafta sonu yurdumuzda serin ve yal havann etkisini kaybedecei, yalarn kesilecei, hava scaklnn artaca, önce mevsim normalleri civarna, ardndan yükselmeye devam ederek ramazan aynn 2. haftas ortalarnda mevsim normallerinin üzerine çkaca tahmin ediliyor.

Uzun vadeli aylk tahminlere göre, mevsim normallerinin üzerine çkacak hava scaklklarnn, ramazan aynn 2. yarsnda da yurt genelinde etkili olmaya devam edeceini bildiren Erolu, ramazan aynn bütün slam alemi ve insanlk için birlik, beraberlik ve kardelik duygularnn pekimesine vesile olmasn diledi.

Ana Sayfaya Git