Rana Azap: Müşteri talebine göre fiyat belirlediler

Kripto para borsası Thodex’le ilgili soruşturmanın kilit isimlerinden olduğu öne sürülen ve dün yakalanan firari şüphelilerden finans departmanı sorumlusu Rana Azap ifadesinde, müşterinin arz ve talep durumuna göre fiyat belirlendiğini anlattı.

Haberler 20.05.2021 - 09:21 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DHAnn edindii bilgilere göre; Rana Azap ifadesinde, 2016 ylnda, firari Faruk Fatih Özere ait olan yazlm firmasnda ön muhabebeci olarak ie baladn, Özerin kz kardei Serap Özer ile birlikte sat danman olarak çaltn, evinin uzak olduunu, ulam sknts yaamas üzerine ayrldn anlatt. Bir süre isiz kaldktan sonra, 2017-2018 yllar arasnda Serap Özer araclyla bu kez Koineks yani Thodex adl irkette ie baladn kaydeden Azap, burada faturalar toparlayp, ay sonunda müavire verdiklerini belirtti. Burada da Serap Özer ile birlikte çaltklarn ifade eden Rana Azap, müteri hizmetleri departmannda yazm yanl olmas halinde düzeltme ile personelin bireysel emeklilik ilemleri ve son bir yldr kurumlarla gerçekletirilen yazmalar kendisinin yaptn söyledi.

MÜTERNN TALEBNE GÖRE FYATI BELRLE TALMATI

Genel olarak kripto para ile ilgili teknik bilgisi olmadn söyleyen Azap, Dogecoin isimli coinin fiyatnn dier borsalardan daha uygun olduunu, buna kendisinin müdahale etme gibi bir durumu bulunmadn ileri sürdü. Kendisine müterilerin arz ve talep durumuna göre fiyat belirlenmesinin söylendiini belirten Azap, nianlsnn da Sizin firmada dogecoin uygun fiyata veriliyor dediini, düün birikimleri olan 50 bin TLyi yatrdklarn anlatt. Böyle bir ey olabileceini hiç hissetmediini öne süren Azap, patronu Özerin yurtdna kaçacan bilmediini, kendisinin de madur olduunu, zimmetine para geçirmediini, herhangi bir menfaat salamadn, muhasebeci olmasna ramen banka eriim yetkisi olmadn belirtti.

MÜTER çEKMEK çN ÜNLÜLERLE REKLAM YAPTILAR

Azap, irket kurulduundan beri Özer kardelerin sk sk durumun kötü olduunu söylediklerini ancak, yine de ünlülerle reklam yaparak müteri çekmeleri gerektiini anlattklarn bildirdi. Özer kardelerin dier borsalarn hacimlerinin büyük olmasndan ikayet edip, kendilerinin de hacmi yükseltmeleri gerektiini söylediklerini ifade eden Azap, aabey Güven Özer, kz karde Serap Özer ve firari patron Faruk Fatih Özerin sk sk odaya kapanarak, toplant yaptn anlatt. Paray yurtdna çkarp çkarmadklarn bilmediine iddia eden söyleyen Azapn kendisiyle ilgili suçlamalar kabul etmedii kaydedildi.

ADL KONTROLLE SERBEST BIRAKILDI

Bu arada, Thodex soruturmasnda tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilen irketin finanstan sorumlu çalan Rana Azap, adli kontrol tedbiriyle serbest brakld.

Ana Sayfaya Git