Raporlar uzatıldı

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, kronik hastaların 1 Ocak 2020 itibarıyla sona eren raporlarının, ikinci bir duyuruya kadar geçerli olacağını bildirdi.

Haberler 08.09.2020 - 10:06 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bakan Selçuk, yapt yazl açklamada, kronik hastalarn ve yüksek risk grubunda bulunanlarn reçete yazdrmak için salk hizmeti sunucularna bavurma zorunluluunun geçici olarak kaldrldn belirtti.

Selçuk, Normalleme sürecinde de kronik hastalarmzn 1 Ocak itibaryla süresi dolan salk raporlar ve reçeteleri ikinci bir duyuruya kadar geçerli olacak. Böylece, kronik hastal nedeniyle salk raporuna dayal olarak ilaç ve tbbi malzeme alan hastalarn yeniden reçete düzenlemelerine de gerek kalmayacak. ifadelerini kulland.

RAPOR SÜRELER UZATILDI

Bu sürede ilaç ve tbbi malzeme bedelinin de Sosyal Güvenlik Kurumu tarafndan karlanacan bildiren Selçuk, daha önce bir aylk verilen ilaçlarn da üç aylk olarak verilmeye devam edileceini vurgulad.

Bakan Selçuk, ayrca kronik hastal bulunan vatandalarla kronik hastalk nedeniyle idari izinli saylan kiilerin, ilaç ihtiyacnn karlanmasnda 1 Ocak itibaryla MEDULA sisteminde kaytl olan raporlarn geçerli olacan belirtti.

Öte yandan Selçuk, engelli ve yal ayl ile evde bakm yardmlarnda süreli engelli raporu bulunan hastalarn mevcut raporlarnn ikinci bir duyuruya kadar geçerliliini koruyacan kaydetti.

Ana Sayfaya Git