Rasim Ozan Kütahyalı için yakalama kararı

Bir televizyon kanalındaki spor programında sarf ettiği sözlerle Boşnaklara hakaret ettiği gerekçesiyle 'Halkın bir kesimini sosyal sınıf din mezhep cinsiyet, bölge farklılığına dayanarak alenen aşağılama' suçundan yargılanan Rasim Ozan Kütahyalı hakkındaki zorla getirme kararına rağmen bugün de duruşmaya katılmadı. Kütahyalı hakkında yakalama kararı çıkarılmasına karar verildi.

Haberler 14.06.2019 - 09:41 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

stanbul 27. Asliye Ceza Mahkemesindeki durumaya, tutuksuz sank Rasim Ozan Kütahyal katlmad. Durumaya ikayetçi Bosna Sancak Akademik Kültür ve Tarih Vakf, Bosna Sancak Kültür ve Yardmlama Dernei avukatlar ile çok sayda müteki katld. Hakim Dursun Ali Gümü, bir önceki celse sank Kütahyalnin reddi hakim talebinin üst mahkemece deerlendirildiini ve stanbul 19. Ar Ceza Mahkemesince talebin reddine karar verildiini belirtti.

AVUKATI ZATÜRRE OLDUUNU SÖYLED

Bunun üzerine söz alan Rasim Ozan Kütahyalnn avukat Esennur Ezgi, ret kararnda müvekkilinin deil de, kendisinin ret talebinde bulunmu gibi deerlendirme yapldn öne sürerek dosyann yeniden 19. Ar Ceza Mahkemesine gönderilmesini talep etti. Müvekkillinin kast olmadn ve tank dinletmek istediklerini söyleyen avukat Ezgi, müvekkillinin zatürre hastalna yakalandn belirterek 9 günlük hastane raporunu mahkemeye sundu.

KAYETçLER YAKALAMA KARARI TALEP ETT

ikayetçi dernek avukatlar ise, sann yarglamay uzatmaya yönelik davrandn belirterek hakknda yakalama karar çkarlmasn talep ettiler.

YAKALAMA KARARI çIKARILMASINA KARAR VERLD

Mahkeme, dosyann yeniden üst mahkemeye gönderilmesi ve tank dinletme talebini reddetti. Mahkeme, sann hakl bir mazeret sunmayarak durumalara katlmad, bu celse de hasta olduuna dair rapor sunduunu belirterek yarglamann uzamasna yönelik hareketlerde bulunduu anlald gerekçesiyle sank hakknda savunmas alnmak üzere yakalama karar çkarlmasna karar verdi. Duruma ertelendi.

ddianamede, sank Rasim Ozan Kütahyalnn 19 Kasm 2017de Beyaz TVde yaynlanan Beyaz Futbol programnda, yorumcu olarak bulunurken kendisine yaplan bir akaya kar cevaben canl yaynda sarfettii bir sözün Bonak kökenli vatandalar aalama niteliinde olduu belirtiliyor. Bonak/Balkan dernek ve vakflarnn ikayette bulunduu ifade edilen iddianamede, sank Kütahyalnn suçlamay kabul etmedii ancak tüm delillere göre üzerine atl suçu iledii anlatlyor. Sank Kütahyalnn Halkn bir kesimini sosyal snf din mezhep cinsiyet, bölge farkllna dayanarak alenen aalama suçundan 6 aydan 1 yla kadar hapsi isteniyor.

Ana Sayfaya Git