Referandum için güvenlik zirvesi

İçişleri Bakanı Soylu'nun başkanlığında, 4. Bölgeler Halk Oylaması Güvenlik Toplantısı 12 İl'in Vali, Emniyet Müdürü ve Jandarma komutanlarının katılımıyla Diyarbakır'da yapıldı.

Haberler 20.02.2017 - 09:56 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

16 nisanda yaplacak olan Anayasa Deiikliine dair referandum için youn bir güvenlik çalmas içerisine giren çileri Bakan Süleyman Soylunun bakanlnda dün de 12 ilin vali, emniyet müdürü ve jandarma komutannn katlmyla, Diyarbakrda Halk Oylamas Bölge Güvenlik Toplants düzenlendi.

SABAH DYARBAKIRA GELD

çileri Bakan Süleyman Soylu, dün sabah özel uçakla Diyarbakra geldi. Soyluyu havaalannda, l Valisi Hüseyin Aksoy, Büyükehir Belediye Bakan Cumali Atilla, Emniyet Müdürü Tacettin Arslan, AK Parti Diyarbakr Milletvekilleri Galip Ensariolu, Ebübekir Bal ile l Bakan Muhammed Dara Akar ile dier yetkililer karlad.

Soylu daha sonra bir otelin toplant salonunda gerçekletirilen güvenlik zirvesine katlarak, 16 Nisandaki referandumun güvenli bir ekilde yaplabilmesi için alnacak polis ve askeri tedbirleri görütü.

12 LN VALLER DYARBAKIRDA

Basna kapal yaplan toplantya, Jandarma Genel Komutan Orgeneral Yaar Güler, Emniyet Genel Müdürü Selami Altnok, Asayi Kolordu Komutan Korgeneral Arifi çetinin yan sra Diyarbakr, Batman, Bingöl, Bitlis, Elaz, Hakkari, Mardin, Mu, Siirt, rnak, Tunceli, Van valileri, emniyet müdürleri ve il jandarma komutanlar katld. Görüntü alnmasnn dnda toplantyla ilgili herhangi bir açklama yaplmad.

SOYLUYA BÜYÜK SEVG GÖSTERS

Toplant sonrasnda Bakan Soylu, beraberinde Vali Hüseyin Aksoy, Ak Parti Milletvekilleri Ensariolu ve Bal, Sur Kaymakam Bilal Özkan ve AK Parti l Bakan Muhammed Akar ile Gazi Caddesinde esnaf ziyaretinde bulundu. Ziyaretlerde karlat baz vatandalarn da sorunlarn dinleyen Bakan Soyluya Diyarbakr seninle gurur duyuyor, Reisimize selam söyle ve ehitler ölmez vatan bölünmez sloganlaryla sevgi gösterisinde bulunuldu. Bakan Soylu, ziyaretleri srasnda çocuklara yakndan ilgi gösterdi. Soylu daha sonra geldii özel uçakla Diyarbakrdan ayrld.

Ana Sayfaya Git