Reina'nın sahibi o soruyu yanıtladı

Ortaköy'deki terör saldırısında hayatını kaybeden Güvenlik Amiri Fatih Çakmak'ın cenaze töreni Bağcılar Yavuz Selim Cami'nde düzenlendi. Saldırının gerçekleştirildiği Reina'nın sahibi Mehmet Koçarslan basının sorularını yanıtladı.

Haberler 03.01.2017 - 10:34 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Koçarslan, stihbarat deil, açk istihbaratt. Benim medya takipten okuduum eylerdi. Emniyetten bir bilgi yok. Emniyetin alm olduu 17 Aralktan beri, o bölgede Bebek-Ortaköy aras alm oldu bugüne kadar hayatmda görmü olmadm olaanüstü tedbirler vard. Açk istihbarattan medyadan, medya takipten okuduum eyle olaanüstü güvenlik tedbirlerini birletirdiimiz zaman söyleyecek pek fazla bir ey yok dedi.

KAPIDAK GÜVENLKLERN SLAHI OLMASI GEREKR

Yasada güvenlik görevlilerinin silah tamamas ile ilgili bir soruya Koçarslan u yant verdi:

Yasal düzenlemeye gidilmesi lazm diye düünüyorum. Konserler, spor müsabakalar Herhalde içeriyi kastediyorlar. Orada bir ayrm yaplp yasada açk hale getirilmesi lazm. çeride dorudur; mant açsndan silah bulunmamas ama kapda mutlaka düzenleme yaplmas lazm. Hele u olaanüstü terör artlarnda mutlaka kapdaki güvenliklerin silah olmas gerekir. Güvenlik irketi direk bize bal deil. Güvenlik irketlerinin bunu dile getirip devlet yetkililerinin, meclisin eer kanunda bir eksiklik varsa düzenlemesi gerekir. Mutlaka silah olmas gerekir

BLS DYEBLECEM, TERÖRST BLE DYEMEYECEM VARLIK..

Koçarslan, Bütün bu açk istihbarata ramen, olaanüstü güvenlik tedbirlerine ramen buraya nasl ulat blis diyebileceim , terörist dahi diyemeyeceim varlk yaratk nasl ulat bilmiyorum. Diyanet ileri bakanmzn duygular neyse benim de o. Birlikte aacaz. Beraber aacaz diye konutu.

LETMEMZE DORUDAN GELEN TEHDT YOK

Herhangi bir tehdit aldnz m sorusuna ise Koçarslan, Hayr. Bizim iletmemize dorudan gelen tehdit yok. Dorudan gelen bir istihbarat da yok. Açk istihbarat ve genel tehdit . Genel eyler... eklinde cevap verdi.

Ana Sayfaya Git