Rektör-Başkan polemiği yüksek

MARDİN Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ağırakça ile Mardin Tanıtma Vakfı Başkanı İbrahim Sincar arasında, sosyal medya üzerinden 'Ak Parti'den elini çek' polemiği yaşandı.

Haberler 11.08.2017 - 09:18 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ak Parti kongre süreci ile ilgili olarak, Mardin Tantma Vakf Bakan brahim Sincar ve Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Arakça arasnda sosyal medya üzerinden polemik yaand. brahim Sancar, önceki gece Facebook hesabndan, Bu rektörler syasete karmasa çok iyi olacak. Senn ne alakan var? Mardn Ak Parti l Bakanlna aday önermen, senin önerdiin aday Mardine ne zaman gelmi? Hangi mahalleyi bilir? Adam 40 yldr stanbulda, Mardin sokaklarnda kaybolacak? Partimizden çek elini kardeim, çek. Siyaset senin iin deil eklinde bir paylam yapt.

REKTÖR PROF. DR. AIRAKçA: GENEL BAKANIMIZIN MARDN TEMSLCSYM

Sincarn, bu paylamnn ardndan Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Arakça da bugün akam saatlerinde, Twitter hesabndan paylamlarda bulundu. Hesabndan 8 ayr tweet atan Prof. Dr. Arakça, unlar yazd:

Parti içindeki hrszlk ve yolsuzluk peinde olanlar siyasetten elimin çekilmesini bekleyin, onlarn partiye girmesine müsaade etmeyeceim. Parti içine szan hrszlar daha domadan ben siyasetin içindeyim ve ben genel bakanmzn Mardin temsilcisiyim, bunu biliniz, size geçit yok. Hrszlarn kiralk kirli medyas, benim siyasetten el çekmemi istiyor. Merak etmeyin, hiçbir zaman elimi yakamzdan çekmeyeceim seviyesizler. Genel bakan, hrszlar, yolsuzluk yapanlar tasfiye ediyor. Sra size geldi diye ondan m korkuyorsunuz? Gelecek yönetimde yeriniz olmayacak. Hrszlar kendilerini siyasetin sahibi zannediyorlar. Hayr, o geçtiimiz son üç yldayd. Genel bakan yeniden geldi. Artk tasfiye edilecekler. Biz Milli Nizamdan beri, 50 yldr bu davadayz. Düne kadar sada solda çapulculuk yapanlar, hrszlk yapmak için Ak Partiye girmeye kalkyor. Dava adam olmayanlar, lütfen yerlerine çekilip gitsinler. Hrszlk, mafyaclk, feodalizm ve yolsuzluk partide artk olmayacaktr. Siyasetten elimi çekmemi istiyenler, düne kadar sada solda gezinip duruyorlard, her gün parti deitiriyorlard, menfaati burada buldular.

REKTÖR SYASETTEN ELN çEKMELDR

Yaanan polemik ile ilgili Mardin Tantma Vakf Bakan brahim Sincar, Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Arakçann Ak Partide yeni kurulacak tekilat için isim önerisinde bulunduunu belirterek, Rektörlük görevini sürdüren Prof. Dr. Arakçann siyasete müdahil olmas doru deil. Prof. Dr. Arakçann siyasetten elini çekerek, zamann üniversitesinin geliimine ve ilerlemesine harcamas gerekir. Rektörün, Ak Parti Mardin l Bakanl için aday önermesi hiç doru deil. Önerdii aday 40 yldr stanbulda yayor. Rektör, partimizden elini çekmelidir. Cumhurbakanmzn dedii gibi dava adam olmayanlar tekilatta yer alamaz dedi.

PROF. DR. AIRAKçA: PART çNDEK AYKIRI TPLER, HEPS AYIKLANACAK

Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Arakça ise twetter hesabndan yapt paylamlarla ilgili, Yeni bir döneme giriliyor. Bu yeni dönemde Sayn Genel Bakanmz, Cumhurbakanmz bunlarn hepsini ayklayacak, hepsini atacak. Zaten kendisi de açklad. Metal yorgunluu var. Bu parti içindeki aykr tipler, hepsi ayklanacak ve fabrika ayarlarna dönülecek. Hepsi bu deerlendirmesini yapt.

Ana Sayfaya Git