Rektöre İstifa Çağrısı

MARDİN Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ağırakça, kendi sosyal medya hesabından Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan için, 'Ben Genel Başkanımızın Mardin temsilcisiyim' diye paylaşımda bulunmasıyla başlayan tartışma, Mardin'deki sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşların tepkisine yolaçtı. STK temsilcileri, Prof. Dr. Ağırakça'nın tarafsızlığını yitirdiğini savunarak istifa etmesi çağrısında bulundu.

Haberler 13.08.2017 - 11:51 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

AK Parti kongre süreci ile ilgili olarak, Mardin Tantma Vakf Bakan brahim Sincar ve Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Arakça arasnda sosyal medya üzerinden yaanan polemiin yaratt tartma, kent merkezinde faaliyet gösteren sivil toplum kuruluu temsilcilerinin da katlmasyla farkl boyut kazand.

PART çERSNDE HIRSIZLIK SUçLAMASI

Twitter hesabndan 8 ayr tweet atan Prof. Dr. Arakça, Parti içindeki hrszlk ve yolsuzluk peinde olanlar siyasetten elimin çekilmesini bekleyin, onlarn partiye girmesine müsaade etmeyeceim. Parti içine szan hrszlar daha domadan ben siyasetin içindeyim ve ben genel bakanmzn Mardin temsilcisiyim, bunu biliniz, size geçit yok. Hrszlarn kiralk kirli medyas, benim siyasetten el çekmemi istiyor. Merak etmeyin, hiçbir zaman elimi yakanzdan çekmeyeceim seviyesizler. Genel bakan, hrszlar, yolsuzluk yapanlar tasfiye ediyor. Sra size geldi diye ondan m korkuyorsunuz? Gelecek yönetimde yeriniz olmayacak. Hrszlar kendilerini siyasetin sahibi zannediyorlar. Hayr, o geçtiimiz son üç yldayd. Genel bakan yeniden geldi. Artk tasfiye edilecekler. Biz Milli Nizamdan beri, 50 yldr bu davadayz. Düne kadar sada solda çapulculuk yapanlar, hrszlk yapmak için Ak Partiye girmeye kalkyor. Dava adam olmayanlar, lütfen yerlerine çekilip gitsinler. Hrszlk, mafyaclk, feodalizm ve yolsuzluk partide artk olmayacaktr. Siyasetten elimi çekmemi istiyenler, düne kadar sada solda gezinip duruyorlard, her gün parti deitiriyorlard, menfaati burada buldular eklinde paylamlarda bulunmutu.

REKTÖRÜN DDALARINA TEPKLER

brahim Sancar da, facebook hesabndan, Bu rektörler siyasete karmasa çok iyi olacak. Senin ne alakan var? Mardin Ak Parti l Bakanlna aday önermen, senin önerdiin aday Mardine ne zaman gelmi? Hangi mahalleyi bilir? Adam 40 yldr stanbulda, Mardin sokaklarnda kaybolacak? Partimizden çek elini kardeim, çek. Siyaset senin iin deil eklinde bir paylamla karlk vermiti.

Sosyal medya üzerinden dün balayan tartmaya bugün de aratrmac yazar ve eski Refah Partili Doan Bekin katld. Facebooktaki kiisel sayafasndan yapt paylamda Bekin, Rektör Arakçann Mardinlileri temsil yetkisinin kalmadn ve istifa etmesi gerektiini söyledi. YÖKe Rektör Arakça ile ilgili inceleme balatmas için çarda bulanan Yazar Bekin, Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Ahmet Arakçann artk MAÜ ve bu balamda Mardini ve Mardinlileri temsil yetkisi kalmamtr. Bir an önce istifa etmesi veya YÖKün gereini yapmas gerekmektedir. MAÜ Rektörünün siyasi bir yapnn temsilcisi deil, YÖK ün ve üniversitenin temsilcisi olmas gerekmekteydi. Artk tarafszln tamamen yitirmitir. Tüm saduyu sahibi Mardin milletvekillerini göreve davet ediyoruz. Tarafsz olmayan , öretim üyeleri arasnda da ayrtrc olduu iddia edilen ve siyasete tamamen angaje olmu bu rektörün artk MAÜnde görev yapmas Mardine zarardan baka fayda getirmez dedi.

FETÖNÜN DANIMANLIINI YAPIYORDU

Aratrmac yazar Bekin, sosyal medya üzerinden yapt paylamda, Rektör Arakçann bir dönem, terör örgütü lideri Fethullah Gülenin danmanln yaptn iddia ederek, öyle konutu:

Maalesef, bu profesör 28 ubat sürecinde, stanbul Üniversitesi Rektörü Kemal Alemdaroluna da irin gözükebilmek için beyaz sakallarn kesen, emeklilii geldikten sonra da oradan yasal olarak ayrlan ve daha sonra 28 ubat maduru olduunu tüm kesimlere inandrmaya çalandr. Bu üniversite sadece belirli bir kesimin deil, tüm toplumun üniversitesidir. Burada görev yapan rektör de, tarafsz olmaldr. Sonra sizin savunmaya kalktnz rektör, Kemal Alemdarolu döneminde sandalyeyi kaybetmeme uruna sakaln kesen kii deil miydi? Buna ramen 28 ubat maduru olarak ortaya çkan kii deil miydi? Yoksa , sakaln kestii için mi 28 ubat maduru ilan etti kendisini. Daha düne kadar, Fethullah Gülenin danmanln yapan kii deil miydi? nsann belirli bir görüe sahip olmas, baka görütekileri yok saymas anlamna gelmemesi gerekmez mi? Hele hele her kesimden akademisyen ve örencilerden müteekkil bir üniversitenin banda görev yapyorsa. Ahmet Beyin bir üniversitenin banda rektör olmas ve herkese eit mesafede olmasdr. Ona bir siyasetçi gibi davranma hakkn hiç kimse vermemitir. Oraya akademik hizmet yapmas için atanmtr, siyaset yapsn diye deil. Eer ki, siyaseti o kadar çok seviyorsa cübbesini çkarr ve siyasi arenaya iner. Biz burada 2019da ne olacak ,ne olmayacak eklindeki soyut kavramlar veya siyaseti deil, gerçekleri ifade etmeye çalyoruz. Ayrca Mardin Artuklu Üniversitesi, bir siyasi partinin deil, devletin üniversitesidir. Bu nedenle, orada görev yapmakta olan bir rektörün, siyasi bir parti sözcülüüne soyunma hakkn hiç kimse kendisine veremez. Rektör tarafszln tamamen yitirmi olup, aslnda o makam bir an önce brakmas da en gerçekçi davran biçimi olsa gerek. Erdemli olabilmek te bunu gerektirmektedir.

REKTÖRE STFA çARISI GELD

Mardin merkezde bulunan eyh çabuk Mahallesi Muhtar Ferhan çalhan ise sosyal paylam sitesinden, Rektör Arakçann tarafszln yitirdiini ifade ederek, Tarafsz olmayan , öretim üyeleri arasnda da ayrtrc olduu iddia edilen ve siyasete tamamen angaje olmu Ahmet Arakça rektörümüzün artk Mardine zarardan baka fayda getirmedii MAÜ Rektörünün siyasi bir yapnn temsilcisi deil, YÖK ün ve üniversitenin temsilcisi olmas gerekmektedir. Artk tarafszln tamamen yitirmitir. Bir an önce istifa etmesi veya YÖKün gereini yapmas gerekmektedir paylamnda bulundu.

Rektör Arakçaya tepki gösterenler arasnda bulunan Mardin l Genel Meclisi eski Bakan Abdulmuttalip Bilgicolu ise, Latifiye Camii avlusunda dinledim bu adam. Bilim adam demek için bin ahit lazm. Refah Partisi ve rahmetli Erbakan haksz bir ekilde tenkit etti. Ben ve birkaç arkada tepki olsun diye oray terk ettik. imdi ise AK Parti hamiliine soyunmu dedi.

Sosyal medya üzerinden tepki gösterenler arasnda yer alan Mehmet Elveren adl vatanda da, Fatihte Arapça eitim veren kurumun kuruluu incelenirse beyefendini bahsettii hrszlk olay ile ilgili çok ey bulunulacan söyleyebilirim yorumunu yapt.

Ana Sayfaya Git